Εξαιρέστε μας κύριε Δήμαρχε

1

Update: Μόλις έλαβα το παρακάτω ψήφισμα, το οποίο και σας καλώ να συνυπογράψετε εδώ:

To: Mayor of Athens – Προς τον Δήμαρχο Αθηναίων

Ανοιχτή επιστολή του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη προς τον Δήμαρχο Αθηναίων

Εξαιρέστε μας από το ένα εκατομμύριο κ. Δήμαρχε

«Θα υπάρξει η αντίδραση του δήμου της Αθήνας. Και θα είναι αντίδραση που πρέπει να γίνει όχι σαν δήμος, αλλά σαν πόλη και σαν ένα εκατομμύριο κάτοικοι αυτής της πόλης» (Ν. Κακλαμάνης, 14/01/09).

Κύριε Δήμαρχε, ζητούμε να μας εξαιρέσετε από το ένα εκατομμύριο των οργισμένων συμπολιτών μας. Οι δηλώσεις σας ενείχαν οργή αναντίστοιχη προς τον ευγενή σας σκοπό να αναπλάσετε τμήματα αυτής της πόλης και μας γέμισαν ανησυχία. Επιλέγουμε συνειδητά λοιπόν να αναμένουμε με ενδιαφέρον και σεβασμό την απόφαση της Δικαιοσύνης και δηλώνουμε βαθύτατα προσβεβλημένοι από το αρνητικό κλίμα που επιχειρείται να δημιουργηθεί για τους δικαστές του ΣτΕ και τους πολίτες που προσέφυγαν στο δικαστήριο, κλίμα στο οποίο δυστυχώς πρωτοστατείτε. Γνωρίζουμε βέβαια πως έτσι κλείνει για εμάς η λεωφόρος της αιώνιας υστεροφημίας και τα ονόματά μας θα απουσιάζουν από τις δύο στήλες που θα κατασκευάσετε αφού, φευ, δεν επιθυμούμε να μας κατατάξετε ούτε στους ευεργέτες ούτε στους πολεμίους του έργου. Προτιμούμε να διαμορφώσουμε τη δική μας άποψη η οποία υπερβαίνει αυτούς τους χονδροειδείς διαχωρισμούς.
Αδυνατούμε κ. Δήμαρχε να αντιληφθούμε πώς είναι δυνατόν να αποκαλείτε «περιοδεύοντα θίασο που κάνει ενστάσεις επί παντός επιστητού» πολίτες που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, άσκησαν δηλαδή ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους. Αγανακτούμε με την έντεχνη προσπάθεια να παρουσιαστεί αυτό το δικαίωμα ως αντιτιθέμενο στην ιερή αγανάκτηση του «πράσινου λαού» από όλους εκείνους που επιδιώκουν την απόκτηση λαϊκού ερείσματος δια της δοκιμασμένης μεθόδου της οικειοποίησης οπαδικών αισθημάτων. Σας θυμίζουμε κ. Δήμαρχε ότι το ΣτΕ είναι το θεσμικό αντίβαρο στη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία και ο πρωτοποριακός ρόλος του για την προστασία του περιβάλλοντος έχει ενοχλήσει όσους συνειδητά υπονομεύουν θεμελιώδεις εγγυήσεις της δημοκρατίας με πολιορκητικό κριό την επίκληση της πλειοψηφίας. Σημειώνουμε με απογοήτευση πως πίσω από την επιλεκτική επίκληση της πλειοψηφίας κρύβονται το τελευταίο διάστημα φοβισμένοι πολιτικοί μας και επιφανείς δημοσιογραφικές γραφίδες. Μεταξύ τους και ορισμένοι που ειρωνικά αναφέρονται στους κορμοράνους του Βοτανικού. Αγνοούμε αν υπάρχουν όντως κορμοράνοι στον Βοτανικό, υποθέτουμε όμως ότι υπάρχουν πολλοί κροκόδειλοι, αν κρίνουμε από την ποσότητα των δακρύων που χύθηκαν για τις καθυστερήσεις της ανάπλασης. Δυστυχώς δεν έχει επιδειχθεί η ίδια ευαισθησία για το γεγονός ότι η αναγόρευση του ζητήματος αυτού σε κεντρικό άξονα της διαχείρισης του Δήμου απορροφά πολλή ενέργεια που θα έπρεπε να διατίθεται για την επίλυση άλλων, λιγότερο φαντασμαγορικών προβλημάτων.
Κατόπιν αυτών θα θέλαμε κ. Δήμαρχε να κάνετε τους αριθμητικούς σας υπολογισμούς χωρίς εμάς και να μας εξαιρέσετε από το ένα εκατομμύριο. Εξάλλου, υπάρχουν ορισμένα ζητήματα υπεράνω αριθμών, είτε μετρά κανείς τις ψήφους των δημοτών είτε τα προσδοκώμενα κέρδη όσων επενδύουν στην εμπορική εκμετάλλευση της διπλής ανάπλασης.

Τα μέλη Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη:
Δημήτρης Χριστόπουλος, πανεπιστημιακός, Νίκος Αλιβιζάτος, πανεπιστημιακός, Χρύσα Χατζή, δικηγόρος, Γιάννης Ιωαννίδης, δικηγόρος, Κωστής Παπαϊωάννου, φιλόλογος- εκπαιδευτικός, Μιχάλης Τσαπόγας, δικηγόρος, Κώστας Τσιτσελίκης, πανεπιστημιακός, Μίλτος Παύλου, κοινωνικός επιστήμονας, Δημήτρης Σαραφιανός, δικηγόρος, Δάφνη Βουδούρη, πανεπιστημιακός, Γιάννης Κωνσταντίνου, δικηγόρος, Άννα Παπαρρούσου δικηγόρος.

Sincerely,

Η αφίσα απο εδώ
Το ψήφισμα thanks to Κλειώ

2 comments

  1. Έξυπνο αν και μάλλον ατυχές… Γιατί εγώ προσωπικά προτιμώ
    1. να βγω στο δρόμο ενάντια στην ομηρία που πάει να μου επιβληθεί από 132 που θέλουν να «σώσουν» (ήμαρτον!!) τη χαβούζα, τα τοξικά, το κυκλοφοριακό χάος και τις τρωγλες του Ελαιώνα
    2. να αμφισβητήσω ένα θεσμό που έχει την τάση να βάζει τρικλοποδιά σε οτιδήποτε έχει μια αναπτυξιακή προοπτική (επιλεκτικά βέβαια πάντα)
    3. να αγωνιστώ υπέρ της εφαρμογής ενός νόμου που ψηφίστηκε από την πλειονότητα των βουλευτών (και της αντιπολίτευσης), εκφράζει το σύνολο των Αθηναίων και δείχνει ένα ρεαλιστικό σχέδιο δημιουργίας 170 στρεμμάτων πρασίνου σε Βοτανικό και Αμπελοκήπους (με συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση!!)
    4. να υποστηρίξω το Mall ως ναι μεν αναγκαιο κακό για να γίνουν τα παραπάνω αλλά και – γιατί όχι πια; – ως παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής (προσφορά δουλειάς και δημιουργία ενός ισότιμου εμπορικού πόλου στην δυτική αθήνα…)

  2. Τώρα αναρωτιέμαι αν πρέπει να απαντήσω αναλυτικά ή να σας παραπέμψω αρμοδίως. Προφανώς είτε ειστε Παναθηναικός, είτε εργάζεσθε στο γραφείο του δημάρχου. Στην πρώτη περίπτωση ηρεμήστε. Θέλουμε όλοι να γίνει το γήπεδο. Στη δεύτερη περίπτωση οι απαντήσεις είναι στο blog elaionas.wordpress.com. Και για να μην σας απογοητεύσω τελείως να πώ μόνο οτι δεν πρόκειται για τους 132 αλλά για το ΣτΕ, δεν πρόκειται για τη χαβούζα αλλά για την προοπτική του (και αυτής της πόλης) και τη λογική της αναπλασης (με βωβούς ή με τον κόσμο;) Βρίσκεται οτι το ΣτΕ δεν μας χρειάζεται πια; Να το καταργήσουμε που βάζει εμπόδια ε; Εσείς λέτε ανάπτυξη τα mall τύπου The Mall; Για ποιόν; Εχετε ρωτήσει τους εμπόρους της περιοχής; Για το (3) που λέτε είτε δεν έχετε δεί τις μακέτες, είτε δεν θέλετε να τις δείτε. Το αν ψηφίστηκε απο την πλειοψηφία των βουλευτών θα έπρεπε να σας προβληματισει για την αντίληψη των μεγάλων κομμάτων για το δημόσιο χώρο και τις αναπλάσεις στην Αθήνα. Επιπλέον έχουμε δει πως εννοεί ο Βωβός τη δημιουργια πρασίνου στους Αμπελόκηπους ας πούμε (Θών, Κηφισίας και Αλεξάνδρας). Για το (4) σας παραπέμπω ξανά στους εμπόρους της περιοχής. Το μοντέλο ανάπτυξης που προτεινεται είναι για το Λάτση, το Βωβό και τον Βαρδινογιάννη. Τέλοσπάντων είναι ομάδα του κόσμου της Αθηνας ο ΠΑΟ ή της μαφίας, των εργολάβων και των φεουδαρχών; Γιατί αν είναι το δεύτερο, θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους πολύ σοβαρά. Και ξανά: elaionas.wordpress.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s