Στη βιβλιονησίδα

Μετά τη βίαιη επέμβαση του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος εκκένωσε την κατάληψη των κατοίκων στη Δημοτική αγορά της Κυψέλης με τα ΜΑΤ, η Φωκίωνος Νέγρη στέγνωσε πολιτιστικά. Τώρα όμως μια ομάδα ανθρώπων η οποία ήταν παρούσα στις δραστηριότητες της αγοράς προχώρησε σε μια νέα πρωτοβουλία με στόχο να κρατήσει ζωντανό το πνεύμα της συλλογικότητας αλλά και να αποτελέσει σημείο συνάντησης για τους φίλους του βιβλίου και του Πολιτισμού στην Κυψέλη και στην Αθήνα.

Η βιβλιονησίδα είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία εδρεύει στο νούμερο 62 της Φωκίωνος Νέγρη. Λειτουργεί σαν ανοιχτός χώρος βιβλίου και Πολιτισμού με δανειστική βιβλιοθήκη, λέσχη ανάγνωσης, διοργάνωση ομιλιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων και διαθετήριο βιβλίων.

Στο μικρό χρονικό διάστημα που λειτουργεί έχει ήδη πραγματοποιήσει αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων παρουσιάσεις βιβλίων και συζητήσεις με τους Γιάννη Μηλιό, Γιάννη Τόλιο, Διαμαντή Λεβεντάκο και άλλους. Το επόμενο διάστημα προγραμματίζει να εντείνει την παρουσία της στα πράγματα της Κυψέλης πυκνώνοντας τις εκδηλώσεις της και φέρνοντας στην περιοχή μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις που διεξάγονται στην πόλη μας.

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 7 μμ πραγματοποιεί τα εγκαίνια και μας περιμένει όλους προκειμένου να ξαναγνωριστούμε και να συμβάλουμε στη διαμόρφωση του προγράμματος του χώρου.

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s