Ενα βραβείο για την διαδικτυακή καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ

1Δεν έχω γράψει σχεδόν τίποτα μέχρι στιγμής για τη δουλειά μας που αφορά στην διαδικτυακή παρουσία της Αυγής, του ρ/σ στο Κόκκινο και του ΣΥΡΙΖΑ κι ο λόγος είναι οτι σχεδόν ένα χρόνο μετά, μόλις που αρχίζει να ξεκαθαρίζει η εικόνα. Ομως τη χθεσινή είδηση μάλλον αξίζει να τη μοιραστώ μαζί σας. Το syriza.eu το website που φτιάξαμε για τις ευρωεκλογές σε συνεργασία με την upset και το οποίο υπήρξε κέντρο της διαδικτυακής μας καμπάνιας κέρδισε το βραβείο Ερμής στη σχετική κατηγορία. Δεν ήταν βεβαίως κανείς απο την ομάδα στην απονομή και δεν έχει βγεί ακόμη σχετική ανακοίνωση, όμως πληροφορηθήκαμε οτι επελέγη ανάμεσα σε εκατό περίπου συμμετοχές ως η καλύτερη καμπάνια πολιτικού ή δημόσιου φορέα (ή κάπως έτσι – αν γνωρίζετε περισσότερα ενημερώστε κι εμάς:)

Τα οφέλη μιας πολιτικής καμπάνιας δεν μετρώνται απαραίτητα με βραβεία επικοινωνίας και τουλάχιστον εγώ δεν έχω καμμια αμφιβολία οτι είναι πολύ διαφορετικό το πεδίο της πολιτικής επικοινωνίας απο την διαφήμιση ή άλλα είδη της. Ομως είναι σημαντικό το να αναγνωρίζει η σχετική επαγγελματική κοινότητα οτι σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε σωστά μια σύνθετη καμπάνια, οτι μπόρεσε να ικανοποιήσει τις ανάγκες της σε πολλά επίπεδα ταυτόχρονα.

Τα βασικά στοιχεία της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές στο διαδίκτυο, ήταν η ταχύτητα, η καλή κλιμάκωση πληροφοριών και η αποτελεσματική διασπορά τους στα κοινωνικά μέσα με αποκεντρωμένο τρόπο. Επρεπε να περάσει ένα σύνθετο πολιτικό μήνυμα, σε εχθρικό – εκείνη την εποχή – περιβάλλον επικοινωνίας για τον ΣΥΡΙΖΑ και ακόμα περισσότερο να συνδεθεί με τους φορείς του και να διαχυθεί στον ιστό, σε πολύ λίγο χρόνο. Πρακτικά λιγότερο απο μήνα. Νομίζω υπηρετήσαμε όλα τα παραπάνω ικανοποιητικά. Κρίσιμο ρόλο έπαιξαν το design και οι δημιουργικές ιδέες της upset που έδωσαν μορφή και δυναμική στο concept. Tα ζητήματα φόρμας είναι ζητήματα περιεχομένου και ουσίας (στην επικοινωνία και την πολιτική). Εδώ το έντονα «ρέον» σχέδιο της σελίδας (να μην πώ μετα-τηλεοπτικό και αρχίσουμε να τσακωνόμαστε για τα θεωρητικά της υπόθεσης) έπαιξε κρίσιμο ρόλο.

Ευχαριστίες τόσο την ομάδα internet της Upset, όσο και στους συνεργάτες μας Μιχάλη , ο οποίος έκανε την αρχιτεκτονική της σελίδας, Χαρά, Γεωργία, Νίκο, Ζαφείρη, Αντρέα, Χρήστο, Γιάννη κλπ κλπ.

7 comments

  1. Congratulations guys! Κάποια καλή νεραίδα σας ήταν χθες εκεί και σηκώθηκε και χειροκρότησε την δουλεία των φίλων. Συγκινήθηκα ένα πράγμα μη σου πω.Το αξίζετε παιδιά.

  2. θενκς.

    @Αθήναιος
    μην ανησυχείς, είχαμε κι εμείς παρόμοιους προβληματισμούς. Αφού να φανταστείς, καθόμαστε στο γραφείο με το Μιχάλη και του λέω: Χάθηκε να είναι το γραφείο προπαγάνδας ενος ΚΚΣΕ τη δεκαετία του 20 και του 30, μια λαική επιτροπή επαναστατημένων καλιτεχνών, μια επιτροπή αγώνα… οτι,δήποτε, ακόμα και ανακοίνση της ΚΕ του ΣΥΝ θα ήταν πιο σημαντική. Εβγαλε το αμπέχωνο, κούνησε στωικά το κεφάλι, αναστενάξαμε κι οι δυο κι αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις δουλειές μας. Τι να κάνεις… Ερμής μας έλαχε σε αυτή τη ζωή… μονολόγησε

  3. Για να εξιλεωθείτε μπορείτε να διοργανώσετε καμια συζήτηση πάλι όπως κάνατε με τον Δραγασάκη γιατί μόνο με σας τους αριστερούς μπορούμε να κάνουμε κάποια πολιτική κουβέντα της προκοπής.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s