Νέο blog για την σωτηρία της Γκιώνας.

Ελαβα το παρακάτω κάλεσμα:

Φίλοι και φίλες
1Η υπόθεση της καταστροφής της Γκιώνας και των υπόγειων υδάτων της από την ασυδοσία των μεταλλευτικών εταιριών (με τις κρατικές ευλογίες) πήρε νέα τροπή με το δεύτερο εμπρησμό και ολική καταστροφή του σπιτιού ακτιβιστή το Μάρτιο. Σχετική Ανακοίνωση & Ψήφισμα

Μετά από αυτό το γεγονός είναι εξαιρετικά σημαντικό και επείγον να διαδώσουμε την υπόθεση της Γκιώνας. Να δείξουμε ότι η τρομοκρατία δεν μας λυγίζει, ότι οι άνθρωποι που δίνουν αγώνα για να σώσουν το φυσικό τοπίο και το νερό που πίνει η Αθήνα, δεν είναι μόνοι.

Τα συμφέροντα που έχουμε απέναντι μας είναι τεράστια και εξαιρετικά δικτυωμένα στην τοπική αυτοδιοίκηση, την κυβέρνηση και το κράτος και φυσικά στα ΜΜΕ. Οι δύο εταιρείες που εξαφανίζουν βουνό, δάση και νερά είναι η S&B του Κυριακόπολου, πρώην προέδρου του ΣΕΒ και ανθρώπου του “πολιτισμού” καθώς είναι σήμερα και πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και η ΕΛΜΙΝ ΑΕ συμφερόντων Βαρδινογιάννη.

Η κίνηση μας, όπως και κάθε άλλη αντίστοιχη κίνηση πολιτών δεν έχει άλλη δύναμη από την αλληλεγγύη όλων μας. Η διάδοση του θέματος της Γκιώνας είναι στα χέρια του καθενός και της καθεμίας μας.

Διαδώστε την ύπαρξη του θέματος της κίνησης και του blog ειδικά σε ανθρώπους από την Φωκίδα και ευρύτερα, σε ορειβάτες και συλλόγους, σε περιβαλλοντικές και πολιτικές οργανώσεις και σε κάθε άνθρωπο που θέλει αλλά και πρέπει να ξέρει.


Η Γκιώνα δεν είναι μακριά. Τρέχει στις βρύσες μας!

Γκρεμίζουμε τα όνειρα τους να μας τρομοκρατήσουν ξαναχτίζοντας το σπίτι του Στέφανου.
Ενισχύστε οικονομικά στον τραπεζικό λογαριασμό: 721/310473-74 Εθνική τράπεζα. Κόλλιας Ταξιάρχης και Κόλλιας Στέφανος. ΙΒΑΝ: GR82011072100000721 31047374

Ξανά το blog εδώ

Advertisements
    • ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
    • 10 Ιουλίου 2009

    Τα τελευταια χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας ομορφης πρωτοβουλίας πολιτών-συλλόγων-κινήσεων για να προασπίσουν αυτό που εκείνοι (και όχι οι άλλοι) θέλουν να έχουν για τον ευατό τους και το μέλλον τους. Τα κάμπινγκ που διοργανώνονται στη Μεσοχώρα Τρικάλων για τον Αχελώο, τη Καλοσκοπή Φωκίδας για τη Γκιώνα, κλπ, είναι κάτι ιδιαιτέρως ευχάριστο και ενθαρρυντικό. Έχουν νόημα, σκοπό, προορισμό που πρέπει να καταλήγουν στη συνειδητότητα των πράξεών μας και στην αποκρυστάλλωση μιας συλλογικότητας για χάρη της φύσης, του πολιτισμού, του πολιτικού, ως θεωρίας και όχι ως τυχοδιοκτισμού.

  1. @Κόκκαλης Γιώργος LInks για τα κάμπιγκ;

  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: