Για την Παλαιστίνη – Εκκληση

1Διαβάστε το παρακάτω mail. Τα στοιχεία της οργάνωσης και των ανθρώπων είναι βεβαίως στο site αλλά μπορώ να τα δώσω κι εγώ. Οτι προτιμάτε:

Σου γράφω γιατί χρειάζομαι επειγόντως βοήθεια. Εδώ και κάποιο καιρό δραστηριοποιούμαι μέσα από την Fairplanet, μια ανθρωπιστική οργάνωση η οποία απαρτίζεται αποκλειστικά και μόνο από εθελοντές. Τα μέλη λιγοστά αλλά φιλότιμα, χωρίς τσιριμόνιες και φιοριτούρες. Σκοπός της οργάνωσης να προσφέρει, δίχως καμία προκατάληψη, ανθρωπιστικό έργο και παρέμβαση αλληλεγγύης σε πληθυσμούς που βρίσκονται σε κίνδυνο, ανεξάρτητα από τη φυλή, το θρήσκευμα ή την εθνικότητα τους. Τον Ιανουάριο συγκεντρώθηκε ένας μεγάλος όγκος βασικών φαρμάκων μετά από τη συγκινητική ανταπόκριση των απλών, «καθημερινών» ανθρώπων σε έκκληση μας στο διαδίκτυο. Έτσι, η οργάνωση μας υλοποίησε πρόγραμμα ιατρικής και φαρμακευτικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, αμέσως μετά τους βομβαρδισμούς. Αξίζει να επισκεφτείς την ιστοσελίδα μας, www.fairplanet.gr, ώστε να δεις την έκθεση πεπραγμένων, το ημερολόγιο, αλλά και το βίντεο της αποστολής.

Είναι κοινή γνώση πως, παρά την κατάπαυση του πυρός, το βάρβαρο εμπάργκο συνεχίζεται, επιτρέποντας ελάχιστη ανθρωπιστική βοήθεια να μπει στην περιοχή. Οι ανάγκες του πληθυσμού είναι τεράστιες. Δεν χρειάστηκε και πολλά για να αποφασιστεί η συνέχιση της συμπαράστασης μας προς το Παλαιστινιακό λαό. Αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε τις υποδομές υγείας που υπέστησαν καταστροφή από τους βομβαρδισμούς και την εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων. Στόχος μας είναι η αγορά και αποστολή απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού – όπως φυγόκεντρος μικρό-αιματοκρίτης, αναλυτής ηλεκτρολυτών ξηρού τύπου, αποστειρωτικός κλίβανος θερμού αέρα, βιοχημικός αναλυτής, μηχάνημα υπερήχων – στις υγειονομικές δομές της «Union of Health Care Committees» (Ένωση Επιτροπών Ιατρικής Φροντίδας) στη Λωρίδα της Γάζας. Επίσης, ελπίζουμε στην κατασκευή και τον εξοπλισμό μιας φαρμακευτικής αποθήκης για τις ανάγκες των ασθενών, αλλά και την αποστολή γιατρών και νοσηλευτών στην Παλαιστίνη.

Για να χρηματοδοτηθούν όλα αυτά, θα γίνει μια συναυλία στο Θέατρο Βράχων, κατά πάσα πιθανότητα, στις 27 Μαΐου. Και εδώ αρχίζουν τα ωραία… Αν και φαίνεται να υπάρχει μια πρώτη, θετική ανταπόκριση από αρκετούς, γνωστούς καλλιτέχνες, το όλο εγχείρημα είναι τεράστιο. Κανένας από εμάς, στην πραγματικότητα, δεν γνωρίζει τη «γραμματική» του χώρου αυτού. Παρ’ όλα αυτά, οφείλουμε να το προσπαθήσουμε. Ο πόνος και η ανάγκη δε σταματούν, μόνο και μόνο, επειδή έπαψαν να είναι πρώτο θέμα στα ειδησεογραφικά δελτία.
Επειδή κρίνω πως η απάθεια αλλά και η ανακούφιση που προσφέρει η λησμονιά είναι σχεδόν ανήθικη, κάνω την εξής θερμή παράκληση:

Ματθαίε μου, αλλά και εσύ που πιθανόν να διαβάζεις αυτή τη στιγμή το blog, αν νομίζεις ότι μπορείς να βοηθήσεις, σε παρακαλώ, επικοινώνησε μαζί μου ή να επικοινωνήσεις μέσω του site της Fairplanet. Οποιαδήποτε πληροφορία, συμβουλή αλλά και συμβολή σε τεχνογνωσία ή εθελοντική βοήθεια μπορεί να σταθεί καταλυτική.

Eλπίζω να σε δω σύντομα.

thanks to Μ.Λ.

Advertisements
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: