Φώς στην ψυχική υγεία(!);

1
Update: Αν κρίνω απο το τελευταίο mail που μου έστειλε το psi-action μόλις, τότε ναι… μάλλον βλέπουν φώς στην ψ.υγεία: «Μετά από τρία χρόνια δραματικής υποχρηματοδότησης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, που οδήγησε σε κατάρρευση τις κοινοτικές δομές ψυχικής υγείας, η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βάζει τέλος στην αυθαιρεσία του Υπουργείου Υγείας και «υπενθυμίζει» (με το μνημόνιο συνεργασίας) στη χώρα μας τις υποχρεώσεις της. Διαβάστε, λοιπόν, τη συμφωνία που υπέγραψε ο Επίτροπος κ. Vladimir Spidla και ο Υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και αφήνουμε σε εσάς τα υπόλοιπα σχόλια. (κλίκ εδώ)

Αρχικό post: Αμφιβάλω. Νομίζω πως η κυβέρνηση έχει κάνει σαφείς πολιτικές επιλογές. Το psi-action όμως αναρωτιέται, οπότε, αναδημοσιεύω το email που μου έστειλε σήμερα:

Σε υπογραφή νέας συμφωνίας για μια παλιά υπόθεση υποχρεώθηκε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας κατά την επίσκεψη του Επιτρόπου Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Vladimir Spidla στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το Υπουργείο Υγείας υποχρεώνεται να λάβει άμεσα μέτρα για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων στην ψυχική υγεία καθώς και για τη διασφάλιση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, η αξιολόγηση της οποίας ανατίθεται πλέον σε διεθνείς ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες!

Το Υπουργείο Υγείας εντωμεταξύ συνεχίζει να εκδίδει δελτία τύπου με τα επιτεύγματά του, παρά την πλήρη διάλυση της ψυχικής υγείας τα τελευταία χρόνια. Ενώ η ψυχιατρική μεταρρύθμιση συμπεριλαμβάνεται πλέον και στα έργα του κ. Αβραμόπουλου. Απίστευτο!

Advertisements
  1. 8 Απριλίου 2009

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: