H επιστροφή του Παρακράτους

Update: Γράφουν σχετικά: Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα, οι arxediamedia το Δίκτυο, ο Ανεμος εξετάζει πιθανή προαναγγελία της επίθεσης απο φασίστες. Ακόμα: Στη Γαλαρία, σχόλιο του Στέλιου Κούλογλου, o Nefelikas, ο Κώστας Ζαχαριάδης, το cosmo.gr, η πεντανόστιμη και πολλοί ακόμα.

Update2: Σχόλιο: Η ενέργεια αυτή αναβαθμίζει την πολιτική σύγκρουση εκμεταλευόμενη την στρατηγική της έντασης που προσπαθεί να συνεχίσει ένα τμήμα του αναρχικού χώρου με μεθόδους οχι και τόσο μελετημένες. Επιχειρεί να την χειραγωγήσει για λογαριασμό του παρακράτους και να την θέσει υπό τον έλεγχο του μετατρέποντας την σε τρομοκρατία προς οποιονδήποτε συμμετέχει σε συλλογικές διαδικασίες. Στρέφεται δηλαδή ουσιαστικά κατά της σύστασης του ευρέως δικτύου συλλογικοτήτων πολιτών που προέκυψε μετά το Δεκέμβρη. Οι απαντήσεις σε αυτές τις σκοτεινές εκτροπές πρέπει να είναι πολιτικές. Να δυναμώσουμε τους δεσμούς με τα κινήματα και τις συλλογικότητες. Το Δίκτυο ως γνωστόν συνδέεται με τον ευρύτερο κοινωνικο-πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης του αποδίδει μια συμβολική σημασία σε οτι αφορά τα κινήματα και την κοινωνική δράση. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί στόχο εδώ και καιρό, πόσο μάλλον το Δίκτυο που στοχοποιείται επίσημα απο την δεξιά και την ακροδεξιά. Είναι παραπάνω απο επιτακτικό να δείξουμε με κάθε τρόπο συμπαράσταση.

Update3: Ερώτηση πέντε βουλευτών του Συνασπισμού, στη βουλή, για την δολοφονική επίθεση. Διαβάστε στο τέλος του post.

1
H είδηση απο το indy.gr
Αγνωστος πέταξε χειροβομβίδα την ώρα που στο χώρο βρίσκονταν δεκάδες άτομα. Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα

Απόπειρα μαζικής δολοφονίας: «άγνωστος» έριξε χθες χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών στην οδό Τσαμαδού στα Εξάρχεια, που ευτυχώς εξοστρακίστηκε στα διπλά τζάμια του κτιρίου και έσκασε στον πεζόδρομο προκαλώντας ζημιές στις τζαμαρίες της απέναντι πολυκατοικίας και μιας καφετέριας. Εκείνη την ώρα, 10.05 το βράδυ, στο ισόγειο του Στεκιού βρίσκονταν δεκάδες άτομα, καθώς γινόταν ανοιχτή εκδήλωση με θέμα τους εξοπλισμούς από τον Σύνδεσμο Αντιρρησιών Συνείδησης και συνεδρίαζε το συντονιστικό του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα. Αν η χειροβομβίδα περνούσε μες στο χώρο, είναι σίγουρο πως θα υπήρχαν πολλά θύματα.

Σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο αναφέρει: «Η χτεσινή φασιστική παρακρατική δολοφονική επίθεση εντάσσεται στη γενική προσπάθεια καθεστωτικής αντεπίθεσης μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη. Όλο το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε την όξυνση της κρατικής και παρακρατικής βίας καθώς και μια εκστρατεία μαύρης προπαγάνδας ενάντια στους χώρους αντίστασης («η άκρα Αριστερά είναι υπεύθυνη για τη βία»)».
Στη 1.00 σήμερα το μεσημέρι, συνέντευξη Τύπου/ενημέρωση στο χώρο του Στεκιού.

Update3: Ερώτηση πέντε βουλευτών του Συνασπισμού στη Βουλή:

Χτες το βράδυ 24/2/09 στις 10:05 «άγνωστοι» πέταξαν χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών που βρίσκεται στην οδό Τσαμαδού στα Εξάρχεια. Εκείνη την ώρα το Στέκι ήταν γεμάτο κόσμο καθώς διεξαγόταν ανοιχτή εκδήλωση του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης και συνεδρίαζε το συντονιστικό της οργάνωσης. Είναι προφανές λοιπόν, ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν σκοπό να δολοφονήσουν. Μια χειροβομβίδα σε κλειστό χώρο γεμάτο κόσμο, μπορεί να προκαλέσει δεκάδες θύματα.

Η επίθεση δεν είχε θύματα από καθαρή τύχη, δεδομένου ότι η χειροβομβίδα δεν μπόρεσε να σπάσει το διπλό τζάμι του παραθύρου, έκανε γκελ, και τελικά έσκασε στη ζαρντινιέρα που βρίσκεται μπροστά στο κτίριο, προκαλώντας ζημιές στα απέναντι κτίρια.

Είναι προφανές ότι η χτεσινή φασιστική παρακρατική δολοφονική επίθεση εντάσσεται στη γενική προσπάθεια αντεπίθεσης μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη. Όλο το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκε άλλωστε, όξυνση της κρατικής και παρακρατικής βίας καθώς και μια εκστρατεία μαύρης προπαγάνδας των ΜΜΕ ενάντια στους χώρους αντίστασης.

Τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες σκορπούν τον τρόμο κι έχουν σαν σκοπό να εκφοβίσουν κάθε δύναμη που αμφισβητεί, αντιστέκεται και κινητοποιείται.

Mε βάση τα προαναφερθέντα,

Ερωτώνται οι κ. κ. υπουργοί

* Δεδομένης της βίας της επίθεσης που σαφώς ήθελε ανθρώπινα θύματα,

σε ποιους χώρους σκέφτονται οι αρμόδιες αρχές να στρέψουν τις έρευνες, σε σχέση με ένα αποσαφηνισμένο στόχο (αντιρρησίες συνείδησης, μετανάστες, Δίκτυο Δικαιωμάτων);

* Συνδέουν οι αρμόδιες αρχές αυτήν τη δολοφονική επίθεση με αντίστοιχες επιθέσεις στο παρελθόν(Πέτρου Ράλλη, Αιγάλεω κ.λ.π.)όπου τα ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία ήταν έκδηλα;

6 comments

 1. […] Απόπειρα μαζικής πολιτικής δολοφονίας χθές στα Εξάρχε…Απόπειρα μαζικής δολοφονίας: «άγνωστος» έριξε χθες χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών στην οδό Τσαμαδού στα Εξάρχεια, που ευτυχώς εξοστρακίστηκε στα διπλά τζάμια του κτιρίου και έσκασε στον πεζόδρομο προκαλώντας ζημιές στις τζαμαρίες της απέναντι πολυκατοικίας και μιας καφετέριας. Εκείνη την ώρα, 10.05 το βράδυ, στο ισόγειο του Στεκιού βρίσκονταν δεκάδες άτομα. Αν η χειροβομβίδα περνούσε μες στο χώρο, είναι σίγουρο πως θα υπήρχαν πολλά θύματα. (0 votes, average: 0 out of 5)You need to be a registered member to rate this post.  Loading … […]

 2. Αν τυχόν η χειροβομβίδα έσπαζε το τζάμι και έπεφτε μέσα στην αίθουσα όπου ήταν 30 άτομα θα είχαμε μακελειό. Το παρακράτος επιστρέφει -έλειψε άραγε ποτέ;- αδίστακτο.

 3. Έτσι στήνεται το παρακράτος.

  Πρώτα «ελευθερία» στα αστυνομικά τμήματα για να κάνουν ότι θέλουν ατιμώρητα. Να δέρνουν κόσμο. Να βάζουν παιδιά να βαράει το ένα το άλλο κλπ. Μετά ανεξέλεγκτη «ελευθερία» έξω στους δρόμους. «Ζαρντινιέρες», «πράσινα παπούτσια», «Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος», «ο φοιτητής χτες στην Θεσσαλονίκη» και τόσα άλλα.

  Και μετά αναρωτιούνται οι ανόητοι, γιατί βρέθηκαν ξαφνικά με 2 τρομοκρατικές ομάδες στην πλάτη τους…

  Γι’ αυτό ρωτούσαμε απο τον Δεκέμβριο…
  Υπάρχει αρμόδιος σε αυτή τη χώρα για να μας πει ποιοι είναι αυτοί;
  http://efhbos.wordpress.com/2008/12/21/koykoyloforoi/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s