Αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα

1 Ελαβα με email την παρακάτω επιστολή:

Φίλες και φίλοι,
ο γιος της Κωνσταντίνας Κούνεβα, Εμμανουέλ, είναι μαθητής της Ε΄ Δημοτικού σε σχολείο των Πετραλώνων. Ο πατέρας του εργάζεται στη Βουλγαρία. Η μητέρα του (ιστορικός – που βγάζει τίμια το ψωμί της στη χώρα μας σαν καθαρίστρια) πληρώνει το θάρρος της γνώμης της και την αντίστασή της απέναντι στην βάρβαρη εκμετάλλευση και την ασυδοσία της εργοδοσίας.
Ο εκπαιδευτικός κόσμος της Αθήνας είναι ανάστατος και συγκλονισμένος.
Η γυναίκα έχασε το φως της και παλεύει για τη ζωή της.
Πού κατρακυλάμε;

Φίλοι και φίλες,
αυτό δεν πρέπει να περάσει έτσι. Από παντού μας κυκλώνει η ανθρώπινη δυστυχία: δυστυχισμένοι και ταλαίπωροι μετανάστες, ναρκομανείς/ανθρώπινα σκουπίδια, ψυχικά πάσχοντες παρατημένοι στη μοίρα τους, άνεργοι, φτωχοί, άρρωστοι αντικείμενα κοροϊδίας στο ανύπαρκτο ΕΣΥ, σωφρονιστικό σύστημα ευφημισμός, παιδιά έξω από τα σχολεία, δίχως μέλλον, και γυναίκες θύματα της σεξουαλικής εμπορίας… Ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς.
Ζούμε σε μια κοινωνία εκμετάλλευσης και βαρβαρότητας και ο ανθρώπινος πόνος δεν έχει όρια. Εθιστήκαμε.

ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ.
Η ευθύνη όλων μας είναι μεγάλη. Πρέπει να αντιδράσουμε. Με όλους τους τρόπους.
Με τη συμμετοχή μας σε όλες τις εκδηλώσεις που θα προγραμματισθούν.
Με το λόγο μας. Ενυπόγραφα. Δεν έχουμε το δικαίωμα να σιωπούμε.
Με την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στο συγκεκριμένο συνδικάτο.
Με την απαίτηση για εφαρμογή (και έλεγχο της εφαρμογής) της εργατικής νομοθεσίας. Είναι ντροπή μέσα από την ασύδοτη λειτουργία θεσμών όπως οι εργολαβίες και υπεργολαβίες να γίνεται ενοικίαση/υπενοικίαση εργαζομένων με όρους σκλαβιάς και οι αρμόδιοι εμπλεκόμενοι φορείς και πρόσωπα να βολεύονται και να κοιτάζουν αλλού αντί να κάνουν το καθήκον τους.
Με την έμπρακτη (και οικονομικά) αλληλεγγύη μας στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και το γιο της.
Δεν είναι Χριστούγεννα, είναι η κάθοδος στον Άδη γι’ αυτό το αγόρι και τη μάνα του.
Είναι μαθητής μας, ένα ώριμο παιδί. Θα κάθεται στο θρανίο απέναντί μας.
Η μάνα του δεν έκανε παρά το σωστό.

Τι πρέπει να κάνουμε εμείς για να μπορούμε να τον κοιτάμε στα μάτια;

Χάρης Παπαδόπουλος
σχολικός σύμβουλος δημ. εκπαίδευσης της 2ης περιφέρειας της Αθήνας

Ελαβα ακόμα το παρακάτω κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση:

Επείγον!!! Οικονομική ενίσχυση για την συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα

Αυτός είναι ο λογαριασμός για την οικονομική ενίσχυση της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα που δέχτηκε την δολοφονική επίθεση με βιτριόλι από τους μπράβους των εργολάβων σαν τιμωρία για τη δράση της ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

5012 019021 277 Τράπεζα Πειραιώς
DECHEVA ELENA KUNEVA KOSTADINKA NIKOLOVA

Να καταθέσουμε την ενίσχυση μας χωρίς δεύτερη σκέψη και τσιγκουνιές. Όχι από το περίσσευμα μας. Ας μας λείψουν τα χρήματα. Είναι θέμα στοιχειώδους ταξικής και κοινωνικής αλληλεγγύης. Είναι δήλωση ότι η εργοδοτική τρομοκρατία ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Οι νονοί της νύχτας και της μέρας θα μας βρουν απέναντι τους!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!

thanks to Αριστερή Αντιπληροφόρηση

Σχόλιο: Ουδέν. Απλά διαδώστε το

Advertisements
  • null
  • 4 Ιανουαρίου 2009

  προσπάθησα από web banking και ζητάει IBAN. Αν τον ξέρουμε ας δημοσιευτεί κάπου παρακαλώ!

  • null
  • 4 Ιανουαρίου 2009
 1. null, εδώ

  IBAN: GR28 0172 0120 0050 1201 9021 277
  Descheva Elena Kuneva Kostadinka Nikolova
  κωδικός BIC: PIRBGRAA

 2. Σαν άνθρωπος, γυναίκα, μάνα και κάτοικος αυτής της «παράλογης» χώρας,με το καθάριο Φως και με τόσους τίμιους φωτισμένους και σκορπισμένους ανθρώπους ανάμεσά μας, αλλά και πολλούς βίαιους, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ-ΒΙΑΙΗ ΕΠΙΘΕΣΗ στη συνάνθρωπο Κωνσταντίνα Κούνεβα. Παρακαλώ πολύ, το γιο της Εμμανουέλ να επικοινωνήσει μαζί μου.
  Με αγάπη για την Αγάπη
  και Αγάπη για το Φως της Αγάπης
  Νότα Κυμοθόη

  • null
  • 14 Μαρτίου 2009

  delete τον από πάνω παρακαλώ. Ή κοινοποίηση των στοιχείων του στις αρχές.

  • dimitris
  • 15 Μαρτίου 2009

  Ζήτω η Κουνέβα ! Έλληνες αυτή η γυναίκα που ήρθε από την μακρινή χώρα της Βουλγαρίας μπόρεσε και ανέτρεψε τα εργατικά καθεστώτα στην Ελλάδα .Με όπλο τα εργατικά συμφέροντα ,διεκδίκησε την ανατροπή της εργασιακής τάσεις μετάξι των καπιταλιστικών εργοδοτών και της εργατικής τάξης .Η επίπονη και συνεχής παρουσίας στα εργατικά δρώμενα της χώρας οδήγησαν την αξιολάτρευτη μας ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΤΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΙΣΤΑΡΙΟΥ στα ύπατα αξιώματα μίας συνεπούς εργάτριας στον οικονομικό τομέα της χώρας.
  Η χώρα μας κ Κ Κουνέβα σας δίνει την ευκαιρία να αξιοποιήστε της εσωτερικές σας ανησυχίες ,τόσο στον τομέα του συνδικαλισμού στην εταιρία που εργάζεστε όσο και σε όλο το εργατοϋπαλληλικό συνδικαλισμό. Για την απόφαση σας να μην συμμετάσχετε σε κανένα ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Βουλής ,είναι μία θαρραλέα απόφαση σας ,και μας τιμά ιδιαίτερος ,αν και θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα της εργατιάς ,για τα δικαιώματα του εργάτη .(Ξέρεται αν λείψετε από την εταιρία που εργάζεστε .ως ασθενή 35 μέρες εργάσιμες χάνετε την εργασία σας χωρίς καμία αποζημίωση ) η εταιρία σας έχει ανάθεση μία συγκεκριμένη εργασία ,τομέα καθαριότητος ,με την μεγάλη απουσία σου ,δεν μπορεί η εταιρία να ανταποκριθεί ,στο έργο που έχει αναλάβει ,και κατά επέκταση η αντικατάσταση σας είναι επιβεβλημένη.)
  ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ τώρα που το Ηλπαπ δεν ανανέωσε την σύμβαση με την εταιρία που εργάζεστε ,πόσες καθαρίστριες θα πάνε σπίτι τους μας λέτε ; Για να τα λέμε στα ίσια όλα

  • dimitris
  • 15 Μαρτίου 2009

  Η μαμά της μπορεί να πέραση από το γραφείο μου να της δώσω 20.000 euro .όποια μέρα θέλει με την ταυτότητα της .
  2 φωτογραφίες πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας λογαριασμό ΔΕΗ
  Στο όνομα της Πιστοποιητικό καλής διαγωγής από το οικείο αστυνομικό τμήμα που κατοικεί συμβόλαιο οικίας ενοικιασμένου με σφραγίδα εφορείας .Εάν υπάρχει δίπλωμα οδήγησες δ κατηγορίας θεωρημένο τα 4 τελευταία χρόνια ,και υπεύθυνη δήλωση του νόμου 105 ότι μόλις πάρει τα λεφτά ,θα επενδύσει στη χώρα μας .

  • dimitris
  • 15 Μαρτίου 2009

  Δεν κοιτάτε τους έλληνεςπουπεινάνε θέλετε ναδίνετε στους αλλοδαπούς.λίγοι Βουλγαροι φέρνουν ναρκωτικά και ποτίζουν τα ελλήνόπουλα .σας τασκωτόνουν κάθε μέρα .Δεν ντρέπεστε καθόλου τσίπα δεν έχεται πλαστααρτονομίσματα ναρκωτικά κλοπές λειστίες καιθέλεται να υποστειρίζεται ακόμα ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΡΕ

  • dimitris
  • 16 Μαρτίου 2009

  Υπάρχει έλληνας που θα δώσει χρήματα για την Κουνέβα ;
  Αναρωτάμε πολύ εκεί φτάσαμε στο τελευταίο σκαλοπάτι της αξιοπρέπειας μας σαν Έλληνες .Ήρθε η κυρία αυτή να εργαστεί ,και να πληρώνουμε από πάνω επειδή της φούσκωσαν τα μυαλά, να τρώγετε για δικαιώματα ,τη στιγμή που με την κίνηση της αυτή βάζει σε κίνδυνο ,να απολυθούν σε μία εποχή δύσκολη για την Ελλάδα Έλληνιδες εργάτριες .
  Από πού ορμώμενοι η κυρία ήρθε να κάνει τη. Να πάει στην Βουλγαρία και να φωνάζει εκεί όσο θέλει για δικαιώματα εργατικά κοινωνικά πολιτικά και ποδοσφαιριστών .
  Μετά από αυτή την ταλαιπωρία της που ευχόμαστε να γίνει ολόθερμα καλά ,πιστεύω να φύγει και να Πάι στη πατρίδα της. Θα πρέπει να της δώσουμε και μερικές χιλιάδες ευρό;
  Όχι βέβαια .

 3. διαφωνώ με το σβήσιμο, ας μείνουν σαν μνημείο της μαλακίας αυτού που τα γράφει. πολλές φορές πρέπει να ερχόμαστε σ επαφή με τον οχετό για να μη ξεχνάμε πόσο βρωμάει.

 4. @dimitris Αρκετά Δημήτρης. Εγραψες την άποψη σου, την άφησα παρόλο που είναι πολιτική αυτού του blog να μην επιτρέπει ρατσιστικά σχόλια και προσβολές. Φτάνει τόσο

 5. Είναι standard ο λογαριασμός της Κούνεβα; Θα καταλήξουν τα χρήματα σε αυτήν;

 6. Όχι τίποτε άλλο αλλά τα μάτια μου έχουν δει πολλά να συμβαίνουν στην Ελλάδα…

 7. @ dimitris

  Συμφωνώ.

  Εννοώ ότι είσαι μόσχος.

  Γιατί κάτι περισσότερο δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση.

 8. http://www.athensvoice.gr/articles/av,17165,%CE%94%CE%B5%CE%BD_%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9_%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B7.html
  δείτε αυτό. Μας παίρνει η μπάλα της επικαιρότητας και ξεχνάμε. Την Κούνεβα δεν πρέπει να την ξεχάσουμε.

 1. 30 Δεκεμβρίου 2008
 2. 17 Μαρτίου 2009

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: