Για τις φυλακές-ξανά

1Απο την Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, έλαβα το παρακάτω email:

O αγώνας των κρατουμένων κλιμακώνεται, καθώς πέρα από τους 8.000 που έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου αποχή συσσιτίου, με ταχύτατους ρυθμούς εξαπλώνονται και οι απεργίες πείνας μεταξύ των εγκλείστων.

Τα στοιχεία που έχουν φτάσει μέχρι στιγμής στην Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων κάνουν λόγο για 231 απεργούς πείνας στην Κομοτηνή, 230 στη Λάρισα, 77 στην Αλικαρνασσό, 33 στα Χανιά, 53 στη Χίο, 183 στη φυλακή ανηλίκων Αυλώνας, ενώ απεργία πείνας κάνουν και ανήλικοι των φυλακών Βόλου.

Τον αγώνα ψυχής των κρατουμένων ενάντια στη βαρβαρότητα του ελληνικού σωφρονιστικού συστήματος στηρίζουν και οι πολιτικοί κρατούμενοι της 6ης πτέρυγας του Κορυδαλλού Α. Γιωτόπουλος, Κ. Καρατσώλης, Δ. Κουφοντίνας, Η. Κωστάρης, Β. Ξηρός, Σ. Ξηρός, Χ. Ξηρός, Π. Τσελέντης, Β. Τζωρτζάτος, οι οποίοι εκφράζουν στην αλληλεγγύη τους απέχοντας από συσσίτιο.

Σημαντική, ωστόσο είναι και η συμπαράσταση που εκδηλώνουν για την κινητοποίηση των «κολασμένων» φορείς όπως ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Συνήγορος του Πολίτη, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η Διεθνής Αμνηστία, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κ.ά., ενώ πολλά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα πανεπιστημίων

πρόκειται να προχωρήσουν σε απεργία πείνας μέσα στις επόμενες ημέρες, διεκδικώντας εφαρμογή και βελτίωση του σωφρονιστικού κώδικα και ανθρώπινες συνθήκες κράτησης. Υψώνοντας τη φωνή τους για πρώτη φορά με τόσο μαζικό, συγκροτημένο και αποφασιστικό τρόπο, δεν απευθύνονται μόνο στην ηγεσία του υπουργείου δικαιοσύνης αλλά και σε όλη την κοινωνία. Οφείλουμε να τους ακούσουμε και να ενώσουμε τις φωνές μας μαζί τους.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων οργανώνει μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης τη δευτέρα το βράδυ στα Προπύλαια

Advertisements
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: