Αποχή φυλακισμένων απο το συσσίτιο

1Αυτή ήταν η ενημέρωση που έλαβα στις 29 Οκτωβρίου απο την εφημερίδα Εποχή:

Οι ελληνικές φυλακές, έχουν γίνει αβάσταχτες για τους 13.000 κρατούμενους που ζουν σε αυτά τα κολαστήρια. Η καταπάτηση των δικαιωμάτων τους, έχει φτάσει στο απροχώρητο. Καθημερινά πεθαίνουν κρατούμενοι, κακοποιούνται από το σωφρονιστικό σύστημα, αντιμετωπίζουν εκδικητικές και αυστηρές ποινές, αναγκάζονται να ζουν σε μεσαιωνικές συνθήκες κράτησης, και οι μόνες απαντήσεις στις διαμαρτυρίες τους, είναι υποσχέσεις.

Οι Κρατούμενοι στις Ελληνικές Φυλακές, χορτασμένοι από τις ψεύτικες υποσχέσεις των τελευταίων δέκα χρόνων, έχουν κοινοποιήσει μία σειρά από 16 αιτήματα στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στους αρμόδιους για το σωφρονιστικό σύστημα, στα οποία προαναγγέλλει ότι στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν, θα κατέβουν σε αποχή συσσιτίου και σε απεργία πείνας.

Εδώ η συνέχεια της ιστορίας:

Κλίμα τρομοκρατίας επικρατεί στις ελληνικές φυλακές ενόψει της αγωνιστικής κινητοποίησης των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές, με την αποχή συσσιτίου και την απεργία πείνας, που θα αρχίσει τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου. Τα τελευταία 24ωρα γίνονται μαζικές ματαγωγές, ενώ με απειλές και αιφνιδιαστικά «ντου» στα κελιά, επιχειρείται να καμφθεί το ηθικό των κρατουμένων. Ωστόσο, παρά τη προσπάθεια εκφοβισμού, οι κρατούμενοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν με τον πιο μαζικό τρόπο στην απεργία πείνας διεκδικώντας τα αυτονόητα. Γιατί, μπορεί οι ανθρωποφύλακες να κρατούν και να βασανίζουν ανθρώπους, σε καμιά, όμως, περίπτωση δεν μπορούν να φυλακίσουν, την οργή.
Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων στέκεται αλληλέγγυα στους αγώνες τους και δηλώνει ότι θα καταγγέλλει κάθε αυθαιρεσία, κάθε κατάχρηση εξουσίας από τους ιθύνοντες. Ζητά, επίσης, να πάρει θέση άμεσα το υπουργείο και να σταματήσει να στρουθοκαμηλίζει.

Και σήμερα η κατάληξη – ή μάλλον η έναρξη:

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή συνεχίζεται η αποχή συσσιτίου σε 21 φυλακές της χώρας. Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων παρουσιάζει τα πρώτα στοιχεία από την κατάθεση των υπογραφών στις γραμματείες των φυλακών. Γρεβενά: Στις 3 από τις 4 αχτίνες: σε σύνολο 180 κρατουμένων και οι 180. Ανήλικοι Αυλώνα: 183, Χανιά 102, Κορυδαλλός Α΄ Πτέρυγα 50%, Β΄ Πτέρυγα 300 στους 300, Γ΄ 350 στους 350, Δ΄ 420 στους 420, Ε΄ 300 στους 300. Αλικαρνασσός 194 έλληνες και 54 αλβανοί, Άμφισσα 254, Κομοτηνή 150 στους θαλάμους και 50 στα κελιά, Γιάννενα 185 σε 220, Άμφισσα 250, Διαβατά (άντρες) 410 από τους 590, Διαβατά (παράρτημα γυναικών) 25 από τις 27, στη Νεάπολη Κρήτης η Γραμματεία των φυλακών δεν παρέλαβε τα αιτήματα και τις υπογραφές των κρατουμένων.

Για περισσότερη ενημέρωση εδώ κι εδώ

Σχόλιο: Οτι η κατάσταση στις φυλακές είναι απαράδεκτη φαντάζομαι δεν το αμφισβητεί κανείς. Ας δείξουμε συμπαράσταση.

One comment

  1. […] Αποχή φυλακισμένων απο το συσσίτιο « Μετά την εφημερίδ… Αυτή ήταν η ενημέρωση που έλαβα στις 29 Οκτωβρίου απο την εφημερίδα Εποχή:Οι ελληνικές φυλακές, έχουν γίνει αβάσταχτες για τους 13.000 κρατούμενους που ζουν σε αυτά τα κολαστήρια. Η καταπάτηση των δικαιωμάτων τους, έχει φτάσει στο απροχώρητο. (0 votes, average: 0 out of 5)You need to be a registered member to rate this post.  Loading … […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s