Ταξιδιωτικές αποσκευές

Μου ζήτησε το Κ ένα κείμενο για τα βιβλία που θα πάρω μαζί μου. αυτό ας είναι και το αποχαιρετιστήριο μου για φέτος. Καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές σας εύχομαι.

1Ομολογώ πως είμαι ο τύπος που πηγαίνει στην παραλία αγκαλιά με το laptop του και παρακαλά να υπάρχει κάλυψη wifi. Παρηγορείται στην ιδέα ότι έρχεται το iphone 3g και δεν θα χρειάζεται πλέον να βλέπεται σαν παραφωνία «με το παλιομηχάνημα που κουβάλησε πάλι στην θάλασσα» και αρέσκεται στην ιδέα ότι θα ζήσει σε μια μικτή πραγματικότητα, στην οποία ο κόσμος των πληροφοριών και του διαδικτύου θα συνυπάρχει αρμονικά με τον Φυσικό κόσμο. Εντούτοις αυτό ακόμα δεν συμβαίνει. Το internet και οι υπολογιστές παραμένουν εν πολλοίς μια κατάσταση που καταλαβαίνουν καλύτερα οι τεχνοκράτες και οι nerds. Μη ανήκοντας ούτε στην μια κατηγορία, ούτε στην άλλη με ενδιέφερε πάντοτε μια πιο ανθρώπινη προσέγγιση της τεχνολογίας. Μου έλειπε η κριτική ανθρωπολόγων, κοινωνιολόγων και απλών ανθρώπων για το ρημάδι το pc που έχει χαρακτηρισθεί εφεύρεση τόσο σημαντική όσο και ο τροχός. Γι’αυτό και στην παραλία εκτός των άλλων σκοπεύω να πάρω μαζί μου το βιβλίο του Ιταλού Φιλοσόφου Luciano Floridi: Εισαγωγή στην φιλοσοφία της Πληροφορικής. Ο καθηγητής της Οξφόρδης απευθυνόμενος σε ανεξοικείωτους πρωτοετείς φοιτητές φιλοσοφίας προσφέρει τόσο τις βασικές γνώσεις περί υπολογιστών και internet, όσο και τα βασικά εργαλεία για μια κριτική κατανόηση του φαινομένου. Κι επειδή το internet είναι η επικράτεια του θρυμματισμένου – κατακερματισμένου λόγου του υπερκειμένου λέω να ξαναδιαβάσω ένα βιβλιαράκι που σημάδεψε τα νεανικά μου χρόνια. Την συλλογή από μικρά σύγχονα χάι-κου με τον τίτλο «Μνήμα» του Ιερομόναχου Συμεών του Αγιορείτη. Στο καράβι βέβαια θα λύνω τις ασκήσεις του K-IQ.

PS. Θα είμαι στις Μικρές Κυκλάδες, ξεκινώντας από τη Σχοινούσα. Αμα δείτε ένα περίεργο τύπο με ένα μαύρο macbook παραμάσχαλα, πλησιάστε τον. Θα κεράσει καφέ ;-)

Advertisements
    • vaso
    • 20 Ιουλίου 2008

    kales diakopes!!!

  1. Η υβριδικοποίηση του ανθρώπου και της μηχανής δεν είναι πια μια διαδικασία που συμβαίνει στις παρυφές της κοινωνίας που λενε και οι Negri & Hard αλλά ΄΄είναι ένα θεμελιακό επεισόδιο στον πυρήνα του πλήθους΄΄. Όπότε ούτε ΄΄διακοπές΄΄ γίνονται πια και ακριβώς γι αυτό μη σκας καθόλου. Καλές διακοπές.

  2. καλή ξεκούραση!

  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: