Καταγγελία εργαζομένων στην Vodafone

1«Οι εργαζόμενοι στη VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ ζουν τις τελευταίες ημέρες ένα πρωτόγνωρο κύμα εργοδοτικής τρομοκρατίας. Διαφαίνεται σχέδιο της Διοίκησης για μαζική μείωση προσωπικού, που για να μην γίνει με παράνομες απολύσεις, συγκαλύπτεται με δήθεν «οικιοθελείς» αποχωρήσεις. Έτσι δεκάδες συνάδελφοι έχουν υποχρεωθεί να αποχωρήσουν από την εταιρεία, υπό τον εκβιασμό της απόλυσης. Οι υποχρεωτικές «παραιτήσεις» γίνονται αδιακρίτως σε παλιούς και νέους συναδέλφους από διάφορα τμήματα.

Η πίεση που ασκείται στους συναδέλφους είναι πολύ μεγάλη και έχει στηθεί επιμελώς σκηνικό τρομοκράτησης. Κλιμάκιο του τμήματος προσωπικού με τον εκάστοτε διευθυντή περιοδεύει στα αντίστοιχα τμήματα και, χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση, ξεδιαλέγει συναδέλφους και τους καλεί να υπογράψουν την απόλυση ή την παραίτησή τους.

Αυτές οι πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές αποτελούν πρόκληση για μια πολυεθνική εταιρεία με τεράστια κέρδη, που έχει ως κεντρικό της σύνθημα το «Πάθος για τους ανθρώπους της» (ενν. υπαλλήλους της). Αυτά τα κέρδη έχουν βγει από την δική μας εργασία. Επιπλέον, η μείωση προσωπικού γίνεται σε μια περίοδο, όπου ο όγκος της δουλειάς έχει πολλαπλασιαστεί και οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι πανθομολογούμενες.

– Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αντισταθούν στο κλίμα τρομοκρατίας, να μην υπογράψουν καμία παραίτηση ή απόλυση.

– Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, φορείς και ΜΜΕ, να μας συμπαρασταθούν έμπρακτα δημοσιοποιώντας το πρόβλημα, ώστε η διοίκηση να υποχρεωθεί να σταματήσει την αδικία που συντελείται σε βάρος των εργαζομένων. »

Πηγή:Indy
(το βρήκα στον Greek Rider)

Advertisements
 1. Οι εργαζόμενοι ζουν σε κλίμα εργοδοτικής τρομοκρατίας «τις τελευταίες μέρες». Οι πολίτες ζουν σε ένα κλίμα καπιταλιστικής τρομοκρατίας΄από την εν λόγω εταιρεία τις τελευταίες δεκαετίες. Ο Μπενετάτος δήμαρχος Νίκαιας, βίωσε την κρατική τρομοκρατία επειδή ξήλωσε κεραία που βρισκόταν ΠΑΡΑΝΟΜΑ δίπλα σε σχολίο. Τα κέρδη της εταιρείας που βγήκαν «από τη δική σας εργασία», οι κεραίες που μπαίνουν «από τη δική σας εργασία», ο συνάδελφος σας που τον αυτοκτόνησαν «για τη δική σας εργασία», δεν ήταν λόγοι να ξεσηκωθείτε λίγο πιο πρίν; Τώρα που θίγεται η «δική σας τσέπη» το θυμηθήκατε;
  Τέλος πάντων, ας κοιτάξουμε τους αριθμούς των κινητών μας, γιατί και εμείς σαν πολίτες μπορούμε να δώσουμε τη «δική μας απάντηση».

  • ericsson
  • 17 Ιουλίου 2008

  που να δεις τι γίνετε στην ericsson

 2. @Ericsson Αντε ρε παιδιά μιλήστε, επιτέλους. Αρκετά με αυτό το χαζογκλάμουρ των εταιριών τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας. Λές και δεν υπάρχει αδικία στην ανθηρή βιομηχανία τους

 3. Κοιτώντας τους αριθμούς των κινητών μας θα απαντήσουμε; Ελεος ρε παιδιά…

 4. Ναι καλέ μου Μάνο, αν είναι 694κάτι, το αλλάζεις.

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: