H αριστερά παίρνει την ΠΟΕΣΥ

2Ανακοίνωση της Συσπείρωσης:

Οι αγώνες, οι ψήφοι και η ενωτική βούληση εκατοντάδων συναδέλφων, μελών και αντιπροσώπων των σωματείων που μετέχουν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), έπιασαν τόπο στο 5ο συνέδριο της Ομοσπονδίας, άλλαξαν ριζικά τη διοίκησή της και έδωσαν εντολή για μια νέα πορεία της ΠΟΕΣΥ.

Το συνέδριο καταψήφισε το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της απερχόμενης συγκυβέρνησης Τσαλαπάτη-Σόμπολου. Στην εκλογή του νέου Δ.Σ της ΠΟΕΣΥ έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής. Οι συνέταιροι στην ΕΣΗΕΑ και στην ΠΟΕΣΥ συγκρότησαν κοινό ψηφοδέλτιο, ενώ ως τώρα υποκρίνονταν τους «διαφορετικούς»: Ο ένας έκανε τον «αντικυβερνητικό» και ο άλλος τον «αναμορφωτή», με τις
καλές σχέσεις με την εξουσία, που θα προστάτευε τη συντεχνία. H παράταξη Τσαλαπάτη, όμως, δεν διεσώθη, δεν εξέλεξε κανένα στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ετσι ο Δημ. Τσαλαπάτης δεν μένει πια εδώ. Η κοινή εμφάνιση του με τον Πάνο Σόμπολο δεν έφερε κανένα απολύτως αποτέλεσμα για την επιβίωση της συμμαχίας τους. Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος φρόντισε για την εκλογή τριών «δικών του» και με το περίσσευμα των 3 ψήφων του, πριμοδότησε τη «Μαχόμενη Δημοσιογραφία» για να καταφέρει να εκλέξει κι αυτή μέλος στο Δ.Σ. Η
παράταξη που δέχτηκε τη χορηγία από τα δεξιά θα ‘πρεπε να κοκκινίζει.

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ που αποτελεί τον κορμό της νέας πλειοψηφίας επιδίωξε και πέτυχε την ευρύτερη δυνατή ενότητα στη βάση καθαρών προγραμματικών στόχων, και το κατάφερε. Το ψηφοδέλτιο της, που αναδείχτηκε πρώτο στην εκλογή του Δ.Σ., υποστηρίχτηκε από τους Financial Crimes και το σχήμα «Παρατύπως» της ΕΣΠΗΤ, ενώ συνεργαστήκαμε και για την
εκλογή άξιων και δοκιμασμένων συναδέλφων σε όλα τα όργανα της Ομοσπονδίας.

Η παράταξή μας δεσμεύεται για:

· Τη συστηματική και ενωτική προσπάθεια μετατροπής της ΠΟΕΣΥ σε κέντρο αγωνιστικής ανασυγκρότησης των σωματείων του κλάδου των δημοσιογράφων και όλων των εργαζομένων στην Ενημέρωση.

· Την οργάνωση της μάχης κατά του αντιασφαλιστικού νόμου και την υλοποίηση των αποφάσεων του 3ου και 4ου συνεδρίου της ΠΟΕΣΥ για τη συγκρότηση ουσιαστικά Ενιαίου Ασφαλιστικού Ταμείου ΟΛΩΝ των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

· Την αλλαγή του καταστατικού της Ομοσπονδίας

· Την αποκατάσταση υγειών και δημοκρατικών σχέσεων με τις Ενώσεις όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, ενισχύοντας τη δράση της Διασωματειακής Επιτροπής και ανοίγοντας τις διεργασίες για το Συνδικάτο Τύπου.

· Την επιδίωξη της ενοποίησης όλων των δυνάμεων πανελλαδικά ώστε να αντιμετωπιστεί η επέλαση των «ευέλικτων», κακοπληρωμένων και επισφαλών μορφών εργασίας και να διεκδικηθούν Συλλογικές Συμβάσεις στο επίπεδο των αναγκών των εργαζομένων στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.

· Τις μάχες ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Ενημέρωσης, για την αποκατάσταση της χαμένης
αξιοπιστίας της δημοσιογραφίας.

Η παράταξή μας χαιρετίζει τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων απ’ όλη τη χώρα που συνέβαλαν στη μεγάλη αλλαγή στην ΠΟΕΣΥ και τους καλεί να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση των συνδικαλιστικών δυνάμεων στα ΜΜΕ και την ανατροπή του συντεχνιακού «συνδικαλισμού».

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ

Αθήνα, 10/6/2008

Advertisements
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: