Το ρεπορτάζ μου στο ΣΚΑΙ

Μιας και ορισμένοι με εγκαλούν για παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και ζητούν περίπου «λαικό δικαστήριο» εις βάρος μου, ιδού τα πειστήρια που ζητήσανε. Στο box αριστερά μπορείτε να ακούσετε το ρεπορτάζ μου στον ΣΚΑΙ χτές το απόγευμα για την υπόθεση της Καβάλας. Εχω ξαναπεί οτι όταν κάνω λάθη, τα αναγνωρίζω κιόλας και τα επανορθώνω. Επανορθώνω λοιπόν το εξής: Είπα, «άπειροι bloggers σχολίασαν το θέμα», έκανα λάθος. Σαφώς μονοπώλησε τη συζήτηση για μερικές μέρες, αλλά δεν ήταν και άπειροι οι bloggers που ενεπλάκησαν. Ηταν απλώς πολλοί. Πέραν τούτου δικαιούμαι απολύτως να θεωρώ και να αναφέρω οτι «αναγκάστηκε» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να μαζέψει την αναστάτωση που συντονισμένα μια ομάδα bloggers του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί. Δεν βλέπω άλλο λόγο να συντρέξει ο πρόεδρος του δεύτερου μεγαλύτερου κόσμματος της χώρας να ζητήσει συγνώμη απο μια blogger, η οποία μάλιστα δεν εγκαλεί τον ίδιο αλλά και για αυτούς που εγκαλεί, επιφυλάσσει μια γλώσσα στην οποία υποθέτω (εύλογα) πως δεν θα απαντούσε ποτέ προσωπικά ο ίδιος. Εκτός αν αισθάνεται αναγκασμένος να το πράξει. Ποιός ακριβώς σας είπε οτι οι δημοσιογράφοι δεν έχουν το δικαίωμα της ερμηνείας και του σχολιασμού των γεγονότων; Δεν είμαι δικαστής κύριοι του ΠΑΣΟΚ, είμαι δημοσιογράφος και ως τέτοιος καταγράφω αντικειμενικά τα γεγονότα απο την οπτική γωνία μέσα απο την οποία τα βλέπω. Κατά την προσωπική μου κρίση και οπτική λοιπόν ο ΓΑΠ δεν «εδέησε» ως άλλος Πάπας, αλλά, επιμένω, «αναγκάστηκε» αφού το θέμα αντί να σβήνει, έπαιρνε διαστάσεις και δεν υπήρχε κανείς να το ελέγξει.

Στα περί «νευρικότητας» τώρα που θεωρώ οτι είναι και το θέμα πριν ακόμα εκδηλωθεί το επεισόδιο της Καβάλας. Μήπως είναι ιδέα μου οτι ο μισός πολιτικός κόσμος και σύσσωμα σχεδόν τα ΜΜΕ καταγράφουν μια συνολική αμηχανία και νευρικότητα στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ εξαιτίας της ανταγωνιστικής παρουσίας του ΣΥΝ στο κοινοβούλιο και τις δημοσκοπήσεις; Δεν προλαβαίνω να βάλω παραπομπές απόψε, αλλά αν μου το ζητήσετε ευχαρίστως θα σας παραπέμψω σε άπειρα σχετικά άρθρα και ρεπορτάζ. Εχω άδικο όταν λέω οτι αυτή η νευρικότητα εκφράζεται και στην μπλογκόσφαιρα με αλεπάλληλα δημοσιεύματα (ήδη πριν το περιστατικό) και συντονισμένη δράση; Δεν πρόκειται περί ερμηνείας, πρόκειται για γεγονός. Η στάση σας έχει αλλάξει εδώ και αρκετές μέρες με αποκορύφωμα το περιστατικό της Καβάλας και όσα ακολούθησαν. Εδώ απαντώ και στον Argos ο οποίος με ρωτάει γιατί αναδημοσίευσα το κείμενο της Κωνσταντίνας. Καταρχήν, φίλε μου, δεν είχε απαντήσει ακόμη ο Παππανδρέου όταν το έκανα. Προχώρησα στην αναδημοσίευση γιατί κατα την ταπεινή μου γνώμη «αποτελούσε είδηση» η επανεμφάνιση της και μάλιστα απο το blog ένος μέλους του ΠΑΣΟΚ. Ελεγε τα πράγματα απλά και ξεκάθαρα και ήταν το συγκεκριμένο blog το πιο αξιόπιστο σημείο εκείνη τη στιγμή για να παρακολουθήσει κανείς την υπόθεση για την οποία «βούιζαν τα καλώδια». Για το blog μου, ήταν είδηση. Οταν πληροφορήθηκα απο τον Παναγιώτη οτι υπήρχε και απάντηση του ΓΑΠ, τότε θεώρησα οτι έχουμε είδηση για τα ΜΜΕ. Και δεν μπορώ να φανταστώ ούτε ένα δημοσιογράφο που θα έκρινε λανθασμένο το κριτήριο μου ως προς αυτό. Ολα τα παραπάνω με οδηγούν στο συμπέρασμα οτι το θέμα είναι «και» πολιτικό και άρα άξιο αναφοράς και δημοιογραφικού ελέγχου.
Κατηγορούμαι ακόμα οτι ζημίωσα τον δημόσιο χώρο μας. Δεν έχω καμιά υποχρέωση προστασίας ή μη του δημόσιου χώρου γιατί απλούστατα ούτε εγώ, ούτε εσείς, ούτε κανείς (ευτυχώς) δεν τον ορίζουμε. Βλέποντας το έτσι, θεωρώ οτι ζημιά προκαλούν όσοι προχωράνε σε συντονισμένες κινήσεις μη σεβόμενοι τον χαοτικό του, άναρχο χαρακτήρα. Δεν προκαλούν ζημιά στο χώρο βεβαίως. Προκαλούν στις προσπάθειες τους. Τέλος, θέλω να απαντήσω στις κατηγορίες περί μανδύα και απειλητικών μικροφώνων, οτι δεν ανέφερα ονομαστικά κανέναν, δεν προσέβαλα κανέναν και δεν κατηγόρησα κανέναν χωρίς στοιχεία.
Και να κλείσουμε την ουσία του πράγματος. Αυτό που είναι αλητεία είναι η συνέχιση μιας τακτικής η οποία επιθυμεί να τραμπουκίζει και να φιμώνει όποιον διαφωνεί με τον φορέα της, στην προκειμένη περίπτωση κάποιους bloggers απο το ΠΑΣΟΚ δηλαδή που επιμένουν. Επειδή ούτε εγώ, ούτε άλλος σώφρων άνθρωπος πιστεύει σε αυτή τη χώρα οτι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα αυταρχικό, αντιδημοκρατικό κόμμα, θεωρώ τα αντανακλαστικά που επιδείξανε και συνεχίζουν να επιδεικνύουν κάποιοι (υβρεις, ρατσιστικά σχόλια, εγκληση δημοσιογράφου) γεννώνται απο μια αμηχανία, μια πολιτική νευρικότητα που διακατέχει το χώρο τους και μια τακτική επανασυσπείρωσης του μέσω επιθέσεων προς όσους αισθάνονται οτι τον απειλούν, χωρίς να μπορούν όμως να τη διαχειριστούν κατάλληλα όλα του τα μέλη. Αλλά αυτό, όπως καταλαβαίνετε είναι πλέον εσωτερικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ. Το θέμα για μένα λήγει εδώ.

Advertisements
 1. Πάνω σε όσα είπες θέλω να θέσω μερικά ερωτήματα.
  Πρώτον, πόσοι είναι οι «πολλοί» που έσπευσαν να ταχθούν υπέρ της κίνησης της κοπέλας απο την Καβάλα. Πές έστω και έναν.
  Δεύτερον, στο ΣΚΑΙ δεν βγήκες, προφανώς, ως blogger αλλά ως εργαζόμενος του σταθμού. Δεν όφειλες, λοιπόν, πριν πεις οτιδήποτε να κάνεις ρεπορτάζ; Να μιλήσεις,δηλαδή, με την Κωσταντίνα αλλα να μιλήσεις και με την άλλη πλευρά. Να επικοινωνήσεις με τους υπευθήνους του παπανδρέου.γρ κ.τ.λ (δεν γνωρίζω εαν το έκανες αλλα δεν φάνηκε πουθενά αυτό).
  Διότι άλλο το blog και άλλο το ρεπορτάζ, δεν συμφωνείς;

 2. Δες και την δικιά μου αποψη που ημουν παρόν…

  http://chouvi.blogspot.com

 3. με συγχωρείτε

  απαντώ στον εξής σύνδεσμο:

  http://www.221.gr/2008/tsimitakis_blogger_or_journalist/

 4. @trianta

  Κάνεις λάθος και συ μας τσουβαλίαζεις όλους. Ενα άτομα έκανε την επίθεση και αυτή ειναι η Τσακαρέλου η Μαρίζα!!! που εκπροσωπούσε μόνο το εαυτό της!!! ολα τα άλλα είναι φιλολογίες!!!

  Εχω ήδη μαγνητοφωνημένη την 2 ωρη εκδήλωση!

  Δες στο http://chouvi.blogspot.com

 5. @chouvi

  δε βρίσκω τη μαγνητοφώνηση … δώσε ακριβές σύνδεσμο σε παρακαλώ

 6. Παιδιά, επειδή είμαι προ έλκους και κάπως έτσι πιστεύω ότι νοιώθει και ο chouvi, θέλω μία τεράστια χάρη. Πληζ τελειώνετέ το.

  Όλες οι απόψεις ειπώθηκαν, ο καθένας τελικά έχει την δική του αίσθηση δικαίου και βγάλαμε πλέον όλοι τα συμπεράσματά μας. Chouvi, διαφωνούμε κάθετα αλλά σε καταλαβαίνω.

  Όταν έγινε το συμβάν έγραψα το κείμενο πολύ πολύ τσαντισμένη (εξ’ ου και οι «άκομψες» λέξεις που συνήθως χρησιμοποιώ) και τώρα βλέπω ότι έχει πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις που ούτε εγώ, ούτε προφανώς ο Κώστας έχουμε τα στομάχια να σηκώσουμε. Και προφανώς κανείς μας δεν φαντάστηκε τότε, ότι θα γίνει τέτοιο θέμα.

  Ματθαίε, για πρώτη και τελευταία φορά σου ζητώ αυτή τη μεγάλη χάρη, διότι δεν το αντέχω άλλο. Σε παρακαλώ ας λήξει εδώ.
  Ευχαριστώ.

 7. @Ματθαίος:
  Δεν έχω αρκετή πληροφόρηση ούτε τη χρονοσειρά των posts και των σχολίων για το θέμα (και σίγουρα δεν έχω το χρόνο να το κάνω τώρα) αλλά θέλω να σταθώ σε αυτό εδώ:

  «είμαι δημοσιογράφος και ως τέτοιος καταγράφω αντικειμενικά τα γεγονότα απο την οπτική γωνία μέσα απο την οποία τα βλέπω.»

  Αυτό είναι contradiction in terms.

 8. Ματθαίε, να σου πω γιατί εγώ δήλωσα απογοητευμένος στον τρόπο που παρουσίασες το θέμα στο ΣΚΑΙ (και στο blog σου).

  Η ένστασή μου είναι καταρχήν ότι ενώ είσαι διατεθειμένος να θεωρήσεις ότι η στάση 2 ή 3 ατόμων (= ομάδα bloggers) αντανακλά στο σύνολο του ΠΑΣΟΚ, δεν αισθάνεσαι ότι ισχύει το ίδιο για την θέση του επίσημου site του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

  Δεύτερον, διαφωνώ στο ότι αναγκάστηκε ο Παπανδρέου να απολογηθεί. Αν εμείς (και εσύ και εγώ και οι περισσότεροι που ανταλλάσσουμε απόψεις στα blog μας) φροντίζουμε να υποβαθμίζουμε και να περιφρονούμε την αποδεδειγμένη ευαισθησία κάποιων πολιτικών, τελικά βοηθάμε να διαιωνιστεί το σύστημα που καταδικάζουμε. Από την μία (φαντάζομαι) θα καταδικάζεις ότι ο Καραμανλής δεν έχει εμφανιστεί στην Βουλή στην συζήτηση για την πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης και από την άλλη υποβαθμίζεις την ευαισθησία του Παπανδρέου που για ένα σχετικά μικρό θέμα πήρε θέση. Βέβαια, εδώ είναι η δική μου ανάλυση εναντίον της δικής σου, ο καθένας διαλέγει και παίρνει.

  Επίσης, αν θέλεις να καλύψεις αντικειμενικά το γεγονός, θεωρώ παράληψη το να μην αναφέρεις ότι η πλειοψηφία των bloggers που συνήθως υποστηρίζουν το ΠΑΣΟΚ έσπευσαν να καταδικάσουν το γεγονός. Λες ότι πολλοί «πράσινοι bloggers» στήριξαν την Μαρίζα. Μπορείς να μου αναφέρεις ένα blog; Το γεγονός ότι η ίδια η επιστολή της Κωσταντίνας δημοσιεύθηκε σε blog που υποστηρίζει συστηματικά το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν αξίο λόγου στο ρεπορτάζ; Επίσης, από που συμπεραίνεις ότι η συμπεριφορά της Μαρίζας υπάκουε σε κάποια «γραμμή»;

  Τέλος, θεωρώ ότι όταν δημοσιεύεις ένα τόσο βαρύ σε χαρακτηρισμούς κείμενο εναντίον του ΠΑΣΟΚ, θα ήταν δίκαιο να δημοσιεύσεις την απάντηση του papandreou.gr.

  Δεν έχω κανένα δικαίωμα να κάνω μαθήματα δημοσιογραφίας. Και ενώ αισθάνομαι μια χαρά να επιτίθεμαι σε «μεγαλοδημοσιογράφους» που κατά την γνώμη μου παίζουν ύποπτα παιχνίδια που δεν τιμούν την δημοσιογραφία, αισθάνομαι εξαιρετικά άβολα να κρίνω εσένα. Έχω όμως την αίσθηση ότι στο συγκεκριμένο θέμα επέτρεψες να επηρεάσει η προσωπική σου πολιτική τοποθέτηση τον τρόπο που μετέδωσες το γεγονός -ένα γεγονός που θεωρώ ότι είναι σημαντικό, ίσως και σημείο αναφοράς, για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται το blogging από τους πολιτικούς στην Ελλάδα.

  Sorry για το σεντόνι… Δεν θα έμπαινα στον κόπο να τα γράψω όλα αυτά, αν δεν θεωρούσα ότι έχω απέναντί μου κάποιον που θα καταλάβει (ακόμη και αν διαφωνεί) τί λέω.

 9. @vrypan

  «η ίδια η επιστολή της Κωσταντίνας δημοσιεύθηκε σε blog που υποστηρίζει συστηματικά το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν αξίο λόγου στο ρεπορτάζ»

  το συγκεκριμένο το ανέφερε

 10. @x-psilikatzoy

  Κωνσταντίνα
  οντος

 11. Όντως. Προκαλώ οποιονδήποτε να μου βρει ένα, έστω ένα blog ή ένα σχόλιο «blogger-πασοκοκομματόσκυλου», που να στηρίζει την «κυρα κατίνα» που πρόσβαλε την Ψιλικατζού. Ένα!

  Αλλά Ψιλικατζού μου, μόλις παραδέχτηκες ότι ήσουν πολύ τσατισμένη από την «κατινιά» της κυρίας. Τι σου φταίνε όλοι οι άλλοι; Για αυτό και σε άλλα blogs σου έγραψα «μην πέφτεις στην ίδια κατινιά».

  Αυτές τις μέρες ζήσαμε κάποιοι από εμάς το ορισμό της παραπληροφόρησης. Κατηγορηθήκαμε ότι είμαστε κομματόσκυλα, ότι πληρωνόμαστε από το ΠΑΣΟΚ, ότι μεθοδεύσαμε ομαδικά την «κατινιά». Μετά ότι τελείωσαν τα λεφτά από το κόμμα και για αυτό σταματήσαμε τα blog μας, ότι είμαστε άνανδροι, ψεύτες κλπ κλπ.

  Αν το blogging είναι μικρογραφία της ζωής, απορώ πως δεν έγινε ακόμη ο Γ’ Παγκόσμιος πόλεμος. Τόσο μένος; Τόσο χάος; Τόσος παροξυσμός!

  Εγώ πάντως συνεχίζω να πιστεύω (για να πληρώσω και με το ίδιο νόμισμα) ότι το ζήτημα διατηρήθηκε με γκεμπελικές τακτικές στην επιφάνεια με μοναδικό σκοπό να κτυπηθεί για ακόμη μια φορά το ΠΑΣΟΚ κάτω από την μέση.

  Δε βαριέσαι… Μισό σπίτι έφτιαξα από το ΠΑΣΟΚ. Θα πάω τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξω το άλλο μισό!

 12. @x-psilikatzoy

  Κωνσταντίνα
  Οντος δεν έχω γερό στομάχι…
  Δεν μ’αρέσει το τσουβάλιασμα…

  Σήμερα ανέστειλα τις δραστηριότητα μου ως συντονιστής διαδικτύου ΠΑΣΟΚ Ροδόπης… επίσης είμαι και εγω x-chouvi και ζήτησα την διαγραφή της Μαρίζας!

  Είμαι απο αυτούς που θέλουν να μοιραζόμαστε αξίες και οχι καρέκλες!

  στην εκδήλωση ήρθα μόνο ως blogger και σε κανένα σημείο δεν ανέφερα όπως ξέρεις την λέξη ΠΑΣΟΚ!

  Ο χρόνος και η ιστορία θα κρίνει και ισως βρεθούμε κάποια στιγμή να μιλήσουμε σαν Κωνσταντίνα και Κώστας…

  Κάθε τι έχει τον κύκλο του…
  Τελος και απο μένα..

 13. Krogias, επαναλαμβάνω: ο καθένας τελικά έχει την δική του αίσθηση δικαίου και βγάλαμε πλέον όλοι τα συμπεράσματά μας.

  Δεν παίρνω τίποτε πίσω απ’όσα είπα και δεν θεωρώ ότι έπεσα «στην ίδια κατινιά». Μην μπερδεύεσαι και επιτέλους παράτα με ήσυχη. Έχεις λυσάξει με την πάρτη μου από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης.

  Τέλος από εμένα. Χαίρομαι που και ο Κώστας νοιώθει το ίδιο πηγμένος απ’όλα αυτά για να τελειώσει το θέμα επιτέλους και οι υπόλοιποι κάντε ό,τι καταλαβαίνετε.-

 14. @chouvi

  άκουσα το απόσπασμα που παρέθεσες Κώστα, και πρέπει να πω ότι νιώθω πως καταχράστηκες το χρόνο που σου διατέθηκε. Ήσουν στο ακροατήριο, επιχείρησες να ανέβεις στο πάνελ (κάποια ακούγεται να λέει «γιατί δεν ανεβαίνει ο Κώστας στο πάνελ»)

  επιπλέον, η αφίσα της εκδήλωσης δεν έχει *πουθενά* αναφορά στο δικό σου όνομα (αλλά στα σαητ mapa105 και krogias υπήρχε αναφορά στο ότι θα «τιμήσεις με την παρουσία την εκδήλωση»)

  είναι παρεξηγήσιμη συμπεριφορά

  είτε το ήθελες (δεν το πιστεύω), είτε όχι, δημιούργησες την εντύπωση ότι πήγες να καπελώσεις την εκδήλωση

 15. @trianta
  είπα ΤΕΛΟΣ
  Τα εχω απαντήσει όλα αυτά στο blog μου… να είσαι ποιο προσεκτικός άλλη φορά
  ΤΕΛΟΣ

 16. @chouvi

  να είσαι εσύ πιο προσεκτικός, και να μάθεις να ζητάς συγνώμη, έστω για τις παρεξηγήσεις που μπορεί να δημιουργήσει η συμπεριφορά σου

  μέρες τώρα περιμένεις από άλλους συγνώμες και να ανακαλέσουν, αλλά εσύ δεν μπαίνεις στον έντιμο κόπο να πεις μια συγνώμη

  ΑΥΤΟ θα ήταν ένα πραγματικό τέλος

 17. Οι σύμβουλοι του ΓΑΠ ξεπέρασαν και τον εαυτόν τους και τον Αρχηγό τους.. Σύγχυση και αμετροέπεια χωρίς σύνορα..Λυπηρό κατάντημα πραγματικά..

 18. @chouvi
  Θεωρώ οτι αποπροσανατολίζεται η κουβέντα. Το ποστ που ανάρτησε ο Ματθαίος είναι για πολυ συγκεκριμένο ζήτημα το οποίο δεν αφορά τα γεγονότα στην Καβάλα αλλά κάτι σημαντικότερο. Τους κανόνες δεοντολογίας που διέπουν ανθρώπους με την διττή ιδιότητα του blogger και του δημοσιογράφου και την λεπτή γραμμή που διαχωρίζει το επάγγελμα απο το χόμπυ του.
  Οποιαδήποτε άλλη κουβέντα δεν θεωρώ οτι έχει σχέση με τον συγκεκριμένο χώρο σχολίων. Μπορείτε να την συνεχίσετε στα, πολλά, σχετικά με το kavalagate posts.

  Υ.Γ Το παραπάνω ισχύει και για τον Κρόγια, την Κωνσταντίνα και τον Τριάντα (όσων αφορά την απάντηση που έδωσε στον Χουβαρδά).

  • milpaul
  • 29 Μαρτίου 2008

  ο παπαχατζής έχει δίκιο παιδιά

  καταχραζεστε το χώρο του ματθαιου

 19. @papachatzis @milpaul

  συμφωνώ

 20. @Krogias:
  «Εγώ πάντως συνεχίζω να πιστεύω (για να πληρώσω και με το ίδιο νόμισμα) ότι το ζήτημα διατηρήθηκε με γκεμπελικές τακτικές»

  Σύμφωνα με το Νόμο του Godwin η συζήτηση σε αυτό το χώρο πρέπει να θεωρείται πλέον λήξασα.
  :)

 21. adamo, σε περίμενα με kernel update.

  Τίτλοι τέλους.

  :)

 22. δειτε για ξεσκάσετε ενα ξεκαρδιστικο οσο και ευθυβολο post
  toy Συκοφαντη Μπαστουνι ,με αφορμη αυτα που συζητάται αλλα και αλλα που συμβαινουν εις την μπλογκόσφαιρα τον τελευταιο καιρο,πικρα και για μας τους καινουργιους ολιγον ξενα

  • stinathina
  • 30 Μαρτίου 2008

  Μπήκα ανυποψίαστος σήμερα και είδα όλο αυτό χαμό και την ταραχή.. Το γλεντάτε δε λέω..
  Επιτρέψτε μου κάποιες παρατηρήσεις σε μια ιστορία που είχε τελειώσει πριν αρχίσει.
  Η Ελλάδα και μάλλιστα η Ελληνική Δημοκρατία περνά εδώ και καιρό κρίση. Δεν είναι η μόνη. Η κρίση είναι μια ωραία νομίζω λέξη, δείχνει ότι κάτι καθαρίζει και κρίνεται, πάει πάρα κάτω. Από τα πλέον ευαίσθητα κομμάτια του πολιτικού τοπίου είναι αυτό του κέντρου το οποίο εκφράζεται τις τελευταίες δεκαετίες από το ΠΑΣΟΚ. Έχουμε ανάγκη λοιπόν ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο να λειτουργεί γόνιμα και να βοηθά την κοινωνία να ισοροπεί να προχωρά και να δημιουργεί. Τον τελευταίο καιρό φαίνεται η βαθιά κρίση του κόμματος την οποία όσοι είναι ψύχραιμοι την βλέπουν με καλό μάτι κι αυτό διότι έχουν εστιασμένη την προσοχή τους στην Δημοκρατία και τους Pολίτες κι όχι σε παιχνίδια, άλλα, περιστασιακά. Περιστασιακή (και στρατηγικά αρκετά σωστή κατά την γνώμη μου) είναι λοιπόν και η διαβλεπόμενη αλλαγή στάσης του ΠΑΣΟΚ απέναντι σ’ ένα κλίμα αρνητικό και απογοητευτικό το οποίο τροφοδοτεί τον.. και εντείνεται από τις κινήσεις του.. «ΣΥΡΙΖΑ».
  Η εικόνα που έχουμε για την νέα στάση του ΠΑΣΟΚ και αναφέρεται ακροθιγώς στον τύπο είναι ένας νέος δυναμισμός ώστε να συσπυρωθεί η βάση και το ΠΑΣΟΚ να ξαναπάρει τον κυριαρχο αντιπολιτευτικό ρόλο που δικαιούται και προς στιγμήν έχασε. Αυτό σημαίνει δυναμισμός (βλ. Επιθετικότητα και Συγκρούσεις) προς όλες τις κατευθύνσεις και μάλλιστα προς τον μικρό ΣΥΡΙΖΑ που κάνει τον Παληκαρά.

  [Στην ουσία βέβαια ο «Σ» παίρνει το αίμα του πίσω, κάνει απλώς αυτό που έκανε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου όταν απορόφησε ένα μεγάλο μέρος της ρητορικής κι όχι απαραίτητα της ουσίας (που ίσως δεν είχε) του αριστερού λόγου της εποχής. ]

  Η ταραχή στην Καβάλα κι εδώ και μέσα στην ταλαίπωρη μπλογκόσφαιρα πιθανώς να συνδέεται μ’ αυτό το κλίμα λοιπόν. Βοηθά, δε, το ότι κάποιοι κακώς ταυτίζουν τον Ματθαίο με τον Σύριζα..
  Νάμαστε.. Κι εδώ δεν έχει σημασία αν ο Ματθαίος είναι «Σύριζα» ή όχι. Έχει συνδεθεί με τον Τσίπρα. Το κέρδος για τους «αγωνιστές» υπάρχει όπως και να χει και εδώ ο φίλος Ματθαίος θα θερίσει αυτά που έσπειρε.. και θα χάσει ίσως την ψυχραιμάια του.. Αυτό μου φαίνεται αρκετά αστείο (συγνώμη αγαπητέ.. αλλά τα θελες και τα παθες..) Θα συμφωνήσουν βέβαια όσοι έχουν στοιχειώδη διαύγεια και κρίση ότι ο οικοδεσπότης μας έχει δείξει κριτική και σοβαρή στάση σε πολλές και δύσκολες στιγμές, πράμμα σπάνιο. Η Αίσθηση μου είναι πως η κυρία ψιλικατζού ίσως την πάτησε κι αυτή λόγω «ΠΑΣΟΚικού Δυναμισμού» και «Σύριζα» (εδώ γίνεται χοντρό και παρανοικό το πράμμα) Ίσως μια καλή ερώτηση είναι τι είναι τελικά αυτό το Σύριζα; Πρώτα για τον εαυτό του και μετά για το ΚΚΕ (^_^) και μετά για το ΠΑΣΟΚ(*-*)..

  Νομίζω λοιπόν πως το όλο θέμα το ξεκίνησαν κάποιοι δίχως μέτρο και έβλαψαν τις θέσεις που υποστηρίζουν. Η όλη ιστορία εγγράφεται σε μια διαδικασία πολύ μεγαλύτερη και σοβαρή από τους τσακωμούς της μπλογκόσφαιρας και αφορά στην ανάγκη για μια πολιτική ουσίας σ’ αυτό τον τόπο που τρέμει το αύριο και κάθεται και τρώει από τα έτοιμα νομίζοντας πως τα προστατεύει..

  Έχουμε ανάγκη ενός Πολιτικού Κέντρου στην Ελλάδα αλλιώς θα έχουμε Γαλλικά φαινόμενα τύπου Σαρκοζί. Έχουμε λόγους να ανησυχούμε και λόγους να ευελπιστούμε, όσοι θέλουν να γκρινιάζουν να γκρεμίζουν και να φτύνουν κάνουν κακό στον εαυτό τους κι όχι μόνο.

  Αντί για φόβο και οργή χρειαζόμαστε ηρεμία και ευρηματικότητα, πίστη δηλαδή πως η λύση υπάρχει αν εργαστούμε μεθοδικά.. η ελληνική κοινωνία μοιάζει απελπισμένη κι αυτός είναι ο μεγάλος της εχθρός. Κοινώς εδώ ο κόσμος καίγεται(!!!)…

  Συγνώμη για όλες αυτές τις σοφίες αλλά θέλησα να καταλάβω τι διαβάζω, έπαθα λίγο μ’ αυτά που διάβασα..
  Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω και ανθρώπους σοβαρους σαν τον vrypan, τα σεβάσματα μου.
  και πάλι Ματθαίε εκλιπαρώ την συγνώμη σου και σας χαιρετώ όλους
  8D

 23. Ματθαίε

  1. είσαι ωραίος

  2. είσαι διπλά ωραίος, γιατί παρά τις -ομολογουμένως- σκατένιες αρχικές μου εκφράσεις, είχες το θάρρος να κάνεις the right thing (σήμερα, Δευτέρα, στον ΣΚΑΙ)

  respect (κι -από μένα- μούγγα)

 24. Ματθαίε, ευχαριστώ που κατανόησες τις ευαισθησίες και τις ενστάσεις πολλών από εμάς στον τρόπο παρουσίασης του θέματος.

  • Maria K.
  • 6 Απριλίου 2008

  Έιχα δει το θέμα, άλλα τώρα βρήκα χρόνο να διαβάσω εκτενώς.. Ξέρω ότι η κουβέντα έχει λήξει,, αλλά αισθάνομαι την ανάγκη να πω,,
  Έχουμε χαθεί στο δάσος, βράδυ,, και κοιτάμε μήπως έχει μελίγκρα το δενδρίλιο??

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: