Η Κωνσταντίνα «τα λέει»

1Το αναδημοσιεύω όπως το βρήκα εδώ και χωρίς κανένα απολύτως σχόλιο απο σεβασμό προς όλους (και αυτούς ακόμα που επιμένουν να παραφέρονται όντας σ πλήρη σύγχυση):

Το ότι αναγκάζομαι να γράψω αυτό το κείμενο έχοντας σταματήσει το blogging και μάλιστα σε αυτό το συγκεκριμένο blog είναι μεγάλης σημασίας για μένα και πιστέψτε με, είναι το τελευταίο που θα ήθελα να κάνω αυτή τη στιγμή. Είμαι όμως υποχρεωμένη και παρόλο που ο ιδιοκτήτης αυτού του blog θα είχε όλα τα δίκια να αρνηθεί, εκείνος αντιθέτως με πήρε άπειρα τηλέφωνα για να διασφαλίσει ότι το κράξιμο που θα φάει το ΠΑΣΟΚ θα είναι μέσα από το δικό του blog. Λυπάμαι εάν θα βγει μεγάλο αλλά είμαι πολύ παρμένη.

Λίγο πριν αποφασίσω να κλείσω το blog μου, είχα απαντήσει θετικά σε μία πρόσκληση του Κωστή Δεμερτζίδη ώστε να πω δυό λόγια για την δική μου «εμπειρία του blogging» στην γνωστή πια εκδήλωση της Καβάλας. Θα ήταν η πρώτη ομιλία στη ζωή μου και όπως προέκυψε και η τελευταία (αυτό, για να απαντήσω σε όσους βιάστηκαν να μου χρεώσουν και καριέρα ομιλήτριας παύλα x-blogger). Φτάνοντας εκεί, μαθαίνω πως η αφίσα της εκδήλωσης μπήκε σε ελάχιστα σημεία της Καβάλας και στα περισσότερα από αυτά, σκίστηκε αμέσως μετά. Βασικά, η καλύτερή μου γιατί ήμουν στο παρατσάκ να λιποθυμήσω από το άγχος για το βράδι. Έμαθα επίσης ότι στο δελτίο τύπου είχε προστεθεί η εξής φράση:

«Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους bloggers όπως ο Πάρης Ανανιάδης, η Τσακαλέρου Μαρίζα, ο Χουβαρδάς Κώστας(από Κομοτηνή) και ο Κρόγιας Γιώργος (από Ξάνθη) που τα blog τους αγγίζουν μια ευρεία θεματολογία που έχει να κάνει με θέματα όπως πολιτική, περιβάλλον, οικολογία, νέες τεχνολογίες».

Με άλλα λόγια bloggers, που είναι τυχαία όλοι πασόκοι και που όπως υποστηρίζουν πια, δεν εκπροσωπούν κανένα κόμμα αλλά μόνο τον εαυτό τους. Ναι, και μετά ξυπνήσατε. Λες και άμα ήξερα κάτι τέτοιο, υπήρχε ποτέ περίπτωση να έκανα τόσες ώρες ταξίδι για να παραβρεθώ σε εκδήλωση καπελωμένη από κομματόσκυλα. Τεσπα, ο Κωστής, μου είπε ότι αφαίρεσε την παράγραφο που με το ζόρι είχαν χώσει οι κυρίες του πασόκ – που προφανώς παρεπιπτόντως είναι και μέλη της Στέγης.

Έτσι λοιπόν, μετά από ώρες τρεξίματος και κουβαλήματος – όλη τη μέρα- από τα παιδιά που δούλεψαν ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ για την εκδήλωση (μέχρι τις 12 τη νύχτα), βρέθηκα σε μία εντελώς εξωπραγματική κατάσταση που άκουγα μέχρι τότε, έβλεπα σε ταινίες αλλά ποτέ δεν είχα την απαραίτητη φαντασία να θεωρήσω ότι συμβαίνει στην Ελλάδα του σήμερα. Την ώρα της εκδήλωσης, αφού τελειώσαμε τις ομιλίες μας με τον Πάνο, το μικρόφωνο δόθηκε στον κύριο Χουβαρδά, ο οποίος ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να ξεκινήσει να τα λέει, σηκώθηκε από το κοινό, ήρθε δίπλα μου, εμποδίστηκε να κάτσει στην καρέκλα του έδρανου από τους διοργανωτές (έλεος δηλαδή – να ανοίξει η γη να σε καταπιεί ρε φίλε) και όντας όρθιος δίπλα μου, είπε ό,τι είπε για αρκετή ώρα, ενώ θεώρησε σωστό αμέσως μετά, να απαντά και σε όλες τις ερωτήσεις του κοινού.

Εμένα σας το λέω, μια χαρά με βόλεψε να τη γλιτώσω αλλά όχι ρε σύντροφε να παραπονιέσαι μετά ότι σου πήρανε φασιστικά το μικρόφωνο! Μιλάμε να πάμε να σου αγοράσουμε ένα να το ‘χεις δικό σου! Τεσπα, αφού θεώρησα σωστό να πω τη γνώμη μου για το pressgr που ο κύριος Χουβαρδάς είχε αναφέρει ως παράδειγμα ελευθερίας του λόγου στα blogs (σεβαστό, αλλά χοντρομαλακία κατ’ εμέ) η εκδήλωση συνεχίστηκε περίπου μέχρι τις έντεκα.

Η κομματοσκυλίαση προφανώς είχε χτυπήσει κόκκινα καθώς μία «καλεσμένη» θεώρησε σωστό, αφού συστήθηκε και σύστησε όλη την παρέα ως πράσινοι bloggers (aka πασοκ και με οικολογικές ευαισθησίες όπως πρόσθεσε), να με κατηγορήσει πως βγάζω λεφτά απ’το blogging ενώ είμαι «αμόρφωτη και κακομοίρα». Βασικά και πάλι στ’αρχίδια μου, αρκεί να συστηνόταν. Τύπου, ξέρεις είμαι η Μαρία και το και το. Θα ‘τρωγε ένα άντε γαμήσου και πολύ θα ήταν. Όταν όμως συστήνεσαι πασόκα, λυπάμαι αλλά ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝΕ; Τα φιλαράκια της κάνανε μόκο ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ και ας αφήσουν τα σάπια ότι πήραν θέση, πενήντα άτομα με κάτι αφτάρες ΝΑ ήμασταν να ακούσουμε αν είχαν κάτι να πουν για να τα μαζέψουν. Κιχ δεν βγάλανε.

Η σουρεάλα συνεχίστηκε στο τραπέζι της εκδήλωσης όπου άλλα κεκαλυμένα κομματόσκυλα αφού ζήτησαν συγνώμες και περάσαμε μια ωραία βραδιά γεμάτη κοπλιμάν και σάλια, θεώρησαν καλό να ξαμολυθούν αμέσως μετά στα blogs για να αποσυντονίσουν τις συζητήσεις, γεμίζοντάς τα ψέμματα και κατηγορίες ότι δεν δέχτηκαν οι καλεσμένοι να πληρώσουν το τραπέζι. Αμέσως μετά, έμαθα ότι με θεωρούσαν και ενταγμένη στη νεολαία του Τσίπρα πράγμα το οποίο εντός context μου φάνηκε απόλυτα λογικό (αντί παπαριά ολκής αν διάβαζαν μία το blog μου) καθότι στην δική τους κοσμάρα, δεν νοείται άνθρωπος εκτός κόμματος.

Μαλάκες, ούτε ταινία σας λέω τέτοιοι ηθοποιοί! Τεσπά, αφού το ‘ζησα όλο αυτό, οφείλω να κράξω γιατί πραγματικά δεν είχα ιδέα πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει κάποιος για μια θεσούλα σε ένα κόμμα, για λίγη προσωπική προβολή, για ένα μπράβο από τον αρχικομματόσκυλό του. Ρε βλάκες, γράφτε ένα βιβλίο. Εγώ θα σας ανοίξω τα μάτια; Μιλάμε με τέτοια κουλτουροσύνη και μόρφωση, τεμενάδες θα σας κάνουν!

Λοιπόν, και πάμε τώρα στα σοβαρά. Η επίθεση που δέχτηκαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που δούλευαν για βδομάδες αφιλοκερδώς, η επίθεση που δέχτηκα εγώ και η ντροπή που ένοιωσαν τα παιδιά της Στέγης και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ήταν καθαρά από το ΠΑΣΟΚ. Έτσι μας συστήθηκαν όλοι αυτοί. Φυσικά, έχω δεχτεί και καλύτερες από πιο ευφάνταστα τρόλια, αλλά θέλησα να απαντήσω διότι το συγκεκριμένο τρόλι τυχαίνει να θέλει να κυβερνήσει τη χώρα μου.

Έτσι λοιπόν, τουλάχιστον για τον εαυτό μου και από το blog ενός ανθρώπου που αγωνίζεται και αγαπάει το ΠΑΣΟΚ, δηλώνω επώνυμα ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ όπως μου τη μετέφεραν τα στελέχη του ενώπιον 80 ατόμων, είναι πως το blogging δεν θα έπρεπε να αφορά αγράμματους και αμόρφωτους κακομοίρηδες (sic), πως ένα βιβλίο απαγορεύεται να το γράφει όποιος κι όποιος και πως αυτά τα ρημάδια χρήματα που έβγαλα απ’αυτό, είναι παράνομα, ανήθικα και βρώμικα.

Ως εκ τούτου, οφείλω κύριοι να σας απαντήσω επίσης επώνυμα, πως αν αυτοί είναι οι άνθρωποι που έχει το ΠΑΣΟΚ να το εκπροσωπούν, τότε πολύ καλά κάνει η Καβάλα και ξερνάει όποτε ακούει για το κόμμα σας και πως τρεχάτε να κρυφτείτε όσο είναι καιρός διότι σας έρχονται πολύ σάπιες ντομάτες. Από τον αγράμματο λαό δηλαδή, που τόσο εκτιμάτε.

Επίσης εάν όντως αυτές είναι οι θέσεις σας, δεν διαφέρετε σε τίποτε και από τους χειρότερους φασίστες και χαίρομαι ιδιαίτερα που επιτέλους πήρατε για πρώτη φορά ανοιχτά θέση για κάτι.

Δελημήτρου Κων/να
x-psilikatzoy

18 comments

 1. Παναγιώτη, μόλις το έκανες. Αλλά αφού έφτασε μέχρι εκεί το πράγμα -και παρόλο που δεν έχω καθόλου χρόνο- θα ετοιμάσω ένα post σε μορφή ρεπορτάζ. Σου λέω απο τώρα πως το θέμα είναι η νευρικότητα που έχει καταλάβει το χώρο σας η οποία είναι αναποτελεσματική τουλάχιστον. Μιας και είσαι απο τις πιο ψύχραιμες και σεβαστές φωνές, θεωρώ πως πρέπει να πάρεις μια πρωτοβουλία, δεν ξερω τι περιεχομένου

 2. Ψευδοπροβλήματα… Πού πάτε και τα βρίσκετε; Είσαστε σοβαροί άνθρωποι ή κάνετε «πλάκες»; Μήπως θα πρέπει να κάνουμε και διδακτορικό πάνω στα κείμενα της «Ψιλικατζούς»; Φίλτατε tsimitakis, τι νόημα έχει η δημοσίευση αυτού του κειμένου, στο οποίο «ανταποκρίθηκε» η ιστοσελίδα του Παπανδρέου ζητώντας συγγνώμη; Κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο!!!

 3. @vrypan

  Η ανωνυμία ή η ψευδωνυμία είναι κεκτημένο δικαίωμα της μπλογκόσφαιρας. Όμως, από τη στιγμή που οι άμεσα ενδιαφερόμενοι εξέθεσαν τα γεγονότα επώνυμα και μιλάμε για συμβάν σε δημόσιο χώρο, μήπως θα ήταν καλύτερα μια ενυπόγραφη απάντηση από το papandreou.gr;

 4. Κωνσταντίνα, καλύτερα να μην πολυσυγχρωτίζεσαι με κόμματα και ειδικά εξουσίας. Αν κάνεις το λάθος, τέτοια συμβάντα θα είναι στην ημερήσια διάταξη. Η απογοήτευση για έναν απλό και ανιδιοτελή άνθρωπο, που δεν τρέχει από πίσω όπου μυρίζει βόλεμα, είναι δεδομένη.

  Μη μασάς πάντως. Η πολιτική δεν περιορίζεται στα κόμματα, αντιθέτως θα έλεγα ότι σήμερα οι καλύτερες ιδέες είναι έξω από αυτά.

 5. @massmeeting
  Θεωρείς ψευδοπρόβλημα το ότι κάποιος μίλησε έτσι σε κάποια που στην τελική δεν του είχε κάνει και τίποτα προσωπικό; Και φυσικά και έπρεπε να της ζητήσουν συγγνώμη, και λίγο είναι!! Να φαίρεται ο καθένας σαν γαϊδούρι είναι ωραίο; Λιγο σεβασμός στον συνάνθρωπο είναι απαραίτητος νομίζω…

  Και γενικοτερα:
  Εγώ τέτοια προσβολή και μπροστά σε τόσο κόσμο την θεωρώ ξεκατίνιασμα, και καλά να ξεκατινιάζεται ο κάθε άσχετος και «αγράμματος» αλλά να ξεκατινιάζεται κάποιος αντιπροσωπεύοντας ένα κόμμα που θέλει να μας κυβερνήσει κι όλας, ε δεν είναι λίγο ανησυχητικό;

  Δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω γι’αυτή την εκδήλωση. Ωραία ιδέα και κρίμα που (ως συνήθως) βρέθηκαν μερικοί «έξυπνοι» και την χάλασαν… Πρέπει όλα να συσχετίζονται με τα κόμματα στην Ελλάδα; Αφού όλοι τα ίδια σκατά είναι γι’αυτό πάμε κατά διαόλου (σορυ για την γλώσσα, θα επανέλθω σε τάξη).

  Και ποτέ μα ποτέ ένα άτομο μορφωμένο και καλλιεργημένο δεν θα έκανε τέτοια επίθεση σε κανέναν. Αυτό μόνο σύνδρομο κατωτερότητας μου φέρνει στο μυαλό. Λυσσάξανε όλοι δηλαδή επειδή η Κωσταντίνα έβγαλε βιβλίο; Συγνώμη αλλά εδώ έχουν βγάλει βιβλία του κόσμου τα σούργελα, άτομα που όχι απλά δεν είχαν τίποτα να πουν αλλά άμα διάβαζες βιβλία τους ήθελες να αυτοκτονήσεις μετά. Εγώ τουλάχιστον, αλλά γούστα είναι αυτά. Και ακριβώς επειδή είναι γούστα αυτά πολλοί το γουστάρουν το βιβλίο της Κωσταντίνας (δεν το έχω διαβάσει ακόμα αλλά ξέρω ότι θα το λατρέψω…). Τραγικό; Απίστευτο; Ναι φυσικά γιατί πρέπει να έχεις 8 διδακτορικά, μια μύτη ως το ταβάνί, 12 πόντους τακούνι (κάπου το διάβασα αυτό ;) ) και να είσαι και καραμαλάκας για να βγάλεις ένα βιβλίο (ή καρακατίνα). Που πας ρε Κωσταντίνα χωρίς αυτές τις προδιαγραφές; Σε βλέπουν όλοι αυτοί οι «Ανώτεροι» άνθρωποι και σκάνε από την ζήλια τους…

  Λάθος κριτήρια έχουμε για την μόρφωση μου φαίνεται. Για μένα αμόρφωτος και ζώον είναι αυτός που διάβασε το blog της Κωσταντίνας και δεν κατάλαβε το humour της, που δεν σκέφτηκε καθόλου αυτά που γράφει, που την έκρινε αμέσως αρνητικά επειδή είχε ψιλικατζίδικο και όχι την ΝΑΣΑ… (φυσικά δεν έχω απαίτηση να συμφωνεί κανείς μαζί της, αλλά το ένα απέχει πολύ από το άλλο…).

  Και όποιον πάει να πει κάτι σωστό, διαφορετικό, έξυπνο πρέπει να τον φιμώνουμε!! Γιατί αλλιώς μπορεί να πάει και μπροστά αυτή η χώρα και μετά την βάψαμε.. Τα έχω πάρει λίγο και οι λόγοι φυσικά είναι πολύ πιο προσωπικοί και βαθύτεροι από αυτό το post..

  Καλή συνέχεια σ’όσους το αξίζουν και οι άλλοι να πάνε να πνιγούν (ναι δεν είμαι καλός άνθρωπος, δεν πιστεύω στην θεία δίκη και πιστεύω ότι ο παράδεισος και η κόλαση είναι εδώ και τώρα…)

  Καλό βράδυ…

 6. Για να είμαι τίμιος το σχόλιο γράφτηκε για το μπλογκ του alzap, αλλά έκλεισε….

  Λύκε, λύκε είσαι εδώ?
  Η μπόχα που απλώνετε πάνω από την χώρα, δεν έχει χρώμα. Δεν είναι κόκκινη, πράσινη, κίτρινη, μπλέ. Βασικά είμαι μαύρη, δηλαδή έχει από όλα μέσα. Έχει ποτίσει όχι μόνο το χώμα, τους τοίχους, τις καρέκλες και τους υπολογιστές, αλλά έχει ποτίσει τον ίδιο μας τον εαυτό. Εχει αγγούρια το χωράφι και όποιος δεν το ξέρει και ήρθε ξεβράκωτος, κακός. Δεν κάθισα να διαβάσω όλα τα σχόλια μια και μετά το τέλος του μηνύματος της Ψιλικατζούς, δεν νομίζω ότι είχε τόσο σημασία. Αναρωτιέμαι μόνο τι δουλειά έχει ένας Lykos μες στην πόλη. Μάλλον περαστικός είναι. Αναπνεύστε βαθιά την μπόχα και εάν αποφασίσετε ότι δεν σας κάνει τότε αλλάξτε. Μπορεί να αλλάξουν και οι άλλοι. Μέχρι τότε κάποιοι θα αγωνίζονται για την επιβίωση τους, την ηθική, την βιολογική και την πνευματική και κάποιοι απλά θα ξεπουλιουνται…

  Lykos.

  .

 7. Ματθαίε

  θεωρώ ότι η παρέμβαση σου στο ΣΚΑΙ ήταν από τις πιο χυδαίες που έχω ακούσει στη ζωή μου

  θα πρέπει να αποφασίσεις αν θα είσαι δημοσιογράφος, οπότε θα πρέπει να τηρείς τους στοιχειώδεις κανόνες της δεοντολογίας του λειτουργήματος (διασταύρωση, ίση μεταχείριση και ανάπτυξη του θέματος, αντικειμενικότητα, κ.λπ.)

  ή αν μιλάς ως ιστολόγος, και δη του χώρου του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ξέρει ο ακροατής (του ΣΚΑΙ), και να ξέρει ο δημοσιογράφος που παρουσιάζει ότι οφείλει να καλέσει και κάποιον που θα αναπτύξει και την άλλη όψη του θέματος

  η μπλόγκερ που προσέβαλλε την Κωνσταντίνα είναι ενεργή 3 μήνες περίπου, και υπήρχαν άλλοι δύο που τη συνόδευαν —

  «λέω απο τώρα πως το θέμα είναι η νευρικότητα που έχει καταλάβει το χώρο σας η οποία είναι αναποτελεσματική τουλάχιστον»

  Αν αυτό είναι το θέμα, να το πεις από την αρχή, και να γίνει μία συζήτηση, ΔΙΟΤΙ, αν δεν το κατάλαβες, κάνεις μία ερμηνεία που δεν είναι θέσφατο … μπορεί να έχεις δίκιο, μπορεί να έχεις άδικο, αλλά όσο εσύ θα παρουσιάζεσαι, εξαπατώντας το κοινό, ως δημοσιογράφος, με μικρόφωνο, μπορώ να σε αποκαλώ χυδαίο

  άσχετα από το ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, και λοιπές κομματικές προτιμήσεις, ζημίωσες τον δικό μας δημόσιο χώρο, στον οποίο μπορούμε να τα λέμε -ισότιμα- μεταξύ μας οι πολιτες

  από τη στιγμή που φόρεσες το δημοσιογραφικό σου μανδύα και έστρεψες απειλητικά το μικρόφωνο σου σε μένα, σε άλλους αξιοπρεπέστατους ιστολόγους του ΠΑΣΟΚ, και σε άλλους αξιοπρεπείς ιστολόγους εν γένει, δεν είσαι αξιόπιστος

  Ανδρέας Τριανταφυλλίδης

  υγ.

  όταν είχες προωθησει τη δικτυακή συνέντευξη με τον Τσίπρα (πολύ πριν σου την πουν για τον Κουβέλη), είπα «δε βαριέσαι, πάνω στο αυθόρμητο, ξέχασε ότι ως -αυτοπροσδιοριζόμενος- δημοσιογράφος πρέπει να καλέσει και τον έτερο υποψηφιο

  σήμερα είμαι πέρα για πέρα σίγουρος ότι ήτν αλητεία εκ μέρους σου

 8. οχι αυτές οι προσβολές δεν είναι αποδεκτές. Είμαι απο αυτούς που αναγνωρίζουν τα σφάλματα τους, αλλά εδώ δεν έχω πράξει κανένα. Θα απαντήσω με εκτενές post

 9. οκ

  θέλω σε παρακαλώ -για να έχουμε μία βάση- να εξασφαλίσεις το μαγνητοφωνημένο απόσπασμα του ρεπορτάζ που έκανες στη σχετική εκπομπή, να το ανεβάσεις εδώ ή όπου εξυπηρετεί και από κει και πέρα μιλάμε

  το εκτενές ποστ άνευ πειστηρίων δεν έχει νόημα

 10. Εγώ από την άλλη έχω μια άλλη απορία, Ματθαίε. Τι νόημα έχει η αναδημοσίευση ενός κειμένου που η ίδια επέλεξε να το αναρτήσει όχι στο δικό της blog αλλά αλλού και αφού ήδη έχει απαντήσει ο Παπανδρέου; Πολύ περισσότερο δε μια και δεν σχολιάζεις, άρα δεν έχεις να προσθέσεις κάτι καινούργιο.
  Αν ήθελες να πεις κάτι, οι ευκαιρίες ήταν πάρα πολλές σε blog που θίξανε το θέμα από πολύ νωρίτερα και το κλείσανε με το post του Παπανδρέου.

 11. @trianta

  επειδή έτυχε να ακούσω το ρεπορτάζ του ματθαίου στον σκάι, το σχόλιό σου δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

  η κλασσική κίτρινη συνταγή: δεν λέμε τίποτα επί της ουσίας, αμολάμε μόνο διάφορους λασποειδής χαρακτηρισμούς και κάνουμε ad hominem επιθέσεις. Εύγε, ο Μάκης πρέπει να έχει μια θέση για σένα.

  περαστικά…

 12. @all

  το αν το σχόλιο μου έχει σχέση με την πραγματικότητα ή όχι, θα το κρίνουν οι έχοντες κρίση όταν ο κος Τσιμιτάκης (ή εγώ) αναρτήσει το σχετικό ρεπορτάζ

 13. Από μένα όμως -και επειδή βλέπω οτι το ξεροκέφαλο ορισμένων είναι μόνο η εικόνα του κόμματος τους, οποιοδήποτε και αν είναι αυτό- μάλλον δεν είναι το τέλος εδώ.

  Ζητώ συγνώμη από τον κ. Τσιμιτάκη και από τους υπολοίπους αλλά θα πρέπει να ξεκαθαρισω και να απαντήσω σε ορισμένα πράγματα που με αφορούν. Το ζήτημα κατ’ αρχάς είναι ανθρώπινο και όχι διακομματικό. Τέτοια κόλπα τα αφήνω σε αυτούς που θέλουν να τα βλέπουν έτσι και δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα επαναφοράς τους από την μονιμη κατάσταση κομματικής λοβοτομής που απ’ ό,τι φαίνεται βρίσκονται.

  Πάμε λοιπόν.

  Για τον κ. Χουβαρδά λυπάμαι για την στενοχώρια που περνά, δεν λυπήθηκα ιδιαίτερα που παραιτήθηκε από το blog ή από το κόμμα (υπάρχουν και χειρότερα πράγματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας και τα παλεύουμε) και αυτό γιατί -ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ που με αφορά και με κόφτει- καλό θα ήταν όταν ζήτησα εξηγήσεις για την ύβρη που υπέσθει η οικογένεια μου μπροστά σε όλους από την παρέα του, όντας φιλοξενούμενος και αφού είχαν αυτοπροσδιοριστεί στην αίθουσα όπως έχει ειπωθεί, να μου τις έδινε ενωπιος ενωπίω, εκείνη την ώρα (και όχι στο blog του εκείνη τη μέρα να αρχίσει τα δεν προλαβαίνω και άλλα χαριτωμένα).

  Η αντίδραση σας στα λεγόμενα της Μαρίζας θα έπρεπε να είναι καίρια και για άλλον ένα λόγο που ο πολιτικός σας Ραν-Ταν-Πλανισμός δεν έχει ακόμα αντιληφθεί. Είπε αυτά τα περί χρηματισμού η κοπελιά και δε σκέφθηκε κανείς σας πως ο οποιοσδήποτε που είχε κάθε δικαίωμα να απαντήσει στην προσβολή, αν σας έφερνε στην δυσάρεστη θέση τη στιγμή εκείνη να απολογειθείτε μπροστά σε όλους από το μικρόφωνο ως πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ (που αυτοπροσδιοριστήκατε) θα σας έκανε ρόμπες και το ΠΑΣΟΚ επίσης. Τί θα κάνατε λοιπόν; Θα λέγατε πως η Μαρίζα εκφράζει τον εαυτό της; Αφού σας είχε η ίδια συστήσει ώς «Πρασινα blogs -δηλαδή του ΠΑΣΟΚ- με οικολογικές ευαισθησίες».

  Το ζήτημα δεν ήταν για μένα αν είστε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ ή οι Θάντερκατς. Το ζήτημα είναι πως κάποιοι άνθρωποι έχουν μια αξιοπρέπεια που δεν ακουμπά τα κόμματα απαραίτητα. ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΑΥΤΟ; Πόσο πιό πενηνταράκια να το κάνω.

  Αν η μαλακία σας ήταν που προτάξατε την κομματική σας ταυτότητα πριν από αυτά που είπατε και πράξατε, πρόβλημα σας. Εκτός και αν το «πράσινοι» ήταν προσδιορισμός που αφορά οπαδικές αντιλήψεις (όχι πως και αυτό που συμβαίνει είναι μακρυά από τέτοιες λογικές). Τότε είναι λάθος μου που δεν απευθήνθηκα στο post μου προς την Παναθηναϊκή οικογένεια.

  Παρόλα αυτά, ως Τάσος, σύζυγος της Κωνσταντίνας σου δηλώνω την συμπάθεια μου. Αντιλαμβάνομαι πλέον τη δύσκολη θέση σου γιατί και ‘μείς είμαστε κάπως άβολα με αυτή την τροπή που πήραν τα πράγματα. Άλλη φορά όμως να σκέφτεστε διπλά πριν κατηγορείσετε κάποιον οτι τα παίρνει γιατί δεν λειτουργούν όλοι με τέτοιες λογικές και πρακτικές (για να μη το χοντρύνω σαν έκφραση)

  κ. Κρόγια,
  ενώ προσπάθησα να σας προστατευσω κατα κάποιο τρόπο στο δευτερο σχόλιο στο post του Alzap(και ευτυχώς γιατί με τη φόρα που πήρατε κινδυνεύατε να κατηγορηθείτε από πολλούς «καλοθελητες» πως ήσασταν παρόν στην εκδήλωση με τόσες λεπτομέρειες που «γνωρίζατε από την πρώτες στιγμές»), εσείς μοιάζει να έχετε παρει εργολαβία μια διαδικασία την οποιά την καταλαβαίνω μόνο ώς μια άμυνα απροσδιορίστου σκοπού. Δεν καταλαβαίνω τί ακριβώς προσπαθείτε να προστατέψετε (περαν του φίλου σας, πράγμα που το θεωρρώ τίμιο, όπως και τίμιο ώς ένα βαθμό θεώρρησα τη στάση του Ανανιάδη απέναντι στην ρουκετοφόρο βλακείας, Μαρίζα).

  Επειδή όμως βλέπω οτι «τρώγεστε» και αφήνετε υπονοούμενα για την κομματική ταυτότητα (την ποιά;) της συζήγου μου (φαίνεται έχετε πληροφορίες από την υπεύθηνη Δημ. Σχέσεων του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας κα. Ελένη Σαλπιγκτή και έμμισθου στέλεχους του ΠΑΣΟΚ στην Καβάλα που διέρρευσε τεχνιέντως πως η Κωνσταντίνα είναι της νεολαίας του ΣΥΝ) θα σας πώ να πάτε στο argos.wordpress.com και να κάνετε μια επανάληψη στα σχόλια. Να σκεφθείτε πως η στάση σας να αμυνθείτε απέναντι σε μια ψιλικατζού που κατα την άποψη σας γονατίζει την υπόσταση του ΠΑΣΟΚ (τόσο χυδαίες σκέψεις και εικόνες μυαλού μόνο από βασιλόφρονες θα περίμενα) έκανε πολλούς να πανικοβληθούν και να ψάξουν να βρούν χυδαίες φράσεις σε παλαιότερα κείμενα της για να αντικρούσουν την αντίδραση του Προέδρου του Κινήματος. Σημειωτέον πως εκτός πως δεν περίμενα αυτή την έκταση που πήρε σαν θέμα τις πρώτες στιγμές, το γεγονός αυτό με γονάτισε σαν άνθρωπο και ο κ. Παπαδρέου στην οικογένεια μου και στους γύρω μου δε σου κρύβω πως θα μετράται πλέον ως Ανθρωπος (αλλά όχι με την πονηρή σκέψη που μπορεί να περνά απ’ το μυαλό του αναγνώστη αυτή τη στιγμή, δηλαδή πως αβαντάρω τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ).

  Τώρα θα κάνω μια αποδόμιση μερικών σχολίων σου που δεν απάντησα ποτέ είτε γιατί δεν θα απαντούσα ώς έπρεπε (βλέπεις όταν οι άνθρωποι ακούνε τέτοιες κουβέντες, δεν αντιδρούν πάντοτε σωστά και τους ξεφέυγει κανένα γαλλικό. Τα περισσότερα πάσης φύσεως και παρατάξεως όμως κομματόσκυλα είναι εκπαιδευμένα να τις ακούνε) ή που θεώρρησα πως το ζήτημα έχει λήξει μετά την παρέμβαση του κ. Παπανδρέου αν μή τί άλλο ΚΑΙ από σεβασμό προς την κίνηση αυτή και μόνο.

  Λές λοιπόν

  «Να βάλουμε μερικά πράγματα σε μια τάξη; γιατί έχει παραγίνει το κακό και δεν μπορώ να καταλάβω που αποσκοπεί αυτή η γενίκευση και η επίθεση σε όλο το ΠΑΣΟΚ για μια μεμονωμένη και κατακριτέα κίνηση κάποιας κοπέλας που θέλησε -χωρίς να το συζητήσει με κανέναν- να αυτοπροσδιοριστεί ΑΥΤΗ ως “πράσινη blogger” (προσωπικά εγώ πρώτη φορά άκουσα αυτές τις ημέρες αυτό τον όρο).»

  Η τάξη υπήρχε όταν εισήλθαν τα παιδιά στην αίθουσα σαν ομάδα, υπήρχε όταν συστήθηκαν στην αίθουσα όπως συστήθηκαν αλλά η έννοια της ταξης χτυπήθηκε από Αλτχαϊμερ μολις λίγα κλασματα του δευτερολέπτου η προσωποποιήση της κουλτούρας και ντυμένη για πρώτο τραπέζι πίστα αμόλησε τις προσβολές. Προσβολές προς πολλούς ανθρώπους, φορείς, θεσμούς αλλά έμενα με απασχόλησε -Θα το λέω μέχρι να καταλάβετε- για την οικογένεια μου. Εκεί λοιπόν έπρεπε να μπεί η τάξη και όχι στα διαφορετικά blogs και συζητήσεις που έτρεχες να την βάλεις. Ποιός σου είπε πως εγώ ή η Κωνσταντίνα τα βάλαμε με όλο το Πασοκ; Δε σου πέρασε ποτέ απο το μυαλό πως οι ίδιοι που έκαναν την μαλακία το εκθέσανε βάζοντάς το πρωμετωπίδα; Αν δηλαδή πάω για παράδειγμα σε επαγγελματικό ραντεβού κάπου, συστηθώ με το όνομα της εταιρίας που εργάζομαι και κάνω χοντράδα από ποιον μετά θα ζητήσει εξηγήσεις ο θιγμένος; Προσπάθησε σε παρακαλώ να βγάλεις τον κομματικό/παραταξιακό/ιδεολογικό εγωϊσμό σου και θα με καταλάβεις ώς άνθρωπο. Όταν επίσης γράφεις οτι πρώτη φορά άκουσες τον όρο «πράσινοι bloggers» θα ήθελα να μου πείς τελικά αν παρακολούησες ή όχι την εκδήλωση γιατί, πρώτον, ειπώθηκε και ακούστηκε παντού μιας και το «μικρόφωνο δεν πήγαινε άλλο μέσα» αν θυμάσαι και δευτερον είδα να γράφεις αυτό: «Αν και σαν κίνηση της Στέγης Γραμμ. και Καλών Τεχνών Καβάλα, την επικροτώ, παρ’ όλα αυτά, δυστυχώς απ΄ότι έμαθα οι φιλοξενούμενοι παρουσίασαν τα βιβλία της Ψιλικατζού και του Πιτσιρίκου» (άλλα λόγια να αγαπιώμαστε που λένε) εδώ: http://rodiat7.blogspot.com/2008/03/kavala.html πραγμα που με μπερδευει τελικά. Την παρακολούθησες την εκδήλωση ή σε δυσαρέστησε επειδή δεν πήγε όπως την είχες στο μυαλό σου (με την καλή έννοια, αλλά άμα θές πάρτο και αλλιώς) και έπλασες το μύθο σου; Γιατί τότε κάποιος άλλος πρέπει να βάλει μια τάξη και μάλιστα σε αυτά που λέει.

  Λές παρακάτω:
  «1) Προσκληθήκαμε τηλεφωνικά από την Ελένη (δεν θυμάμαι επίθετο) που είναι μέλος της “Στέγης” και μας ζήτησε όταν θα παραβρεθούμε να τοποθετηθούμε. Οπότε ο Χουβαρδάς (διαβάζοντας και το επίμαχο δελτίο τύπου που ανέφερε και τα ονόματά μας) νόμιζε ότι είναι επίσημα προσκεκλημένος. Αφήστε αυτά περί έπαρσης και αμηχανίας όταν ανέβηκε στο πάνελ. Νόμιζε ο άνθρωπος ότι έτσι γίνεται όταν σε καλούν κάπου.»

  Το Ελένη Σαλπιγκτή (βλέπε παραπάνω) σου βάζει το μυαλό σε καμμία τάξη; Βοήθάει καθόλου τη μνήμη σου;
  Το δελτίο τύπου πότε το διαβάσατε πρώτη φορά; Στο blog της Στέγης δεν μπήκατε; Την αφίσσα δεν την είδατε; Τί σκατά! Πώς πάτε ξεβράκωτοι και καμαρωτοί στα αγγούρια; Πρωτάρης στις ομιλίες δηλαδή ο φίλος σου; Ετσι τον καλύπτεις; δε κάνεις κανένα search στο blog του να δεις πάνελς και κακό που έχει χρησιμοποιήσει; Ακού λέει “νόμιζε ο άνθρωπος πως έτσι γίνεται όταν σε καλούν κάπου!”

  Συνεχίζεις
  «2) Είναι πασιφανές ότι υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα στη “Στέγη” της Καβάλας και κάποιοι εκεί μέσα θέλησαν να δείξουν ότι “έχουν κόσμο”. Εκεί είναι που χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία του ο Κ. Χουβαρδάς και θα γινόταν το ίδιο και με εμένα αν παρευρισκόμουν τελικά.»

  Ποσώς με ενδιαφέρει. Την κατηγορία για χρηματισμό όμως δεν νομίζω να την άφηνες να πέσει κάτω. Ελπίζω να νομίζω σωστά και να με καταλαβαίνεις.

  Πάμε παρακάτω:
  «Και εγώ και ο Κώστας, θα παρευρισκόμασταν εκεί για να συζητήσουμε για το blogging και όχι για το ΠΑΣΟΚ. Πράγμα που έκανε ο Κώστας. Δεν αναφέρθηκε ποτέ σε ΠΑΣΟΚ.
  Οπότε, σταματήστε να “χτυπάτε” τον Χουβαρδά και το “όλον” ΠΑΣΟΚ και ρίξτε βάρος στα εσωτερικά της ΣΤΕΓΗΣ για να βρείτε τι φταίει για ότι έγινε και προσπαθήστε να βρεθείτε στη θέση του Χουβαρδά που υποτίθεται ότι ήταν και φίλος με τους άλλους δύο Καβαλιώτες bloggers και σκεφτείτε πόσο γρήγορα έγιναν όλα!
  Εσείς δηλαδή θα αντιδρούσατε ακαριαία; Θα καταλαβαίνατε τι ακριβώς έγινε; Θα χαλούσατε μια φιλία μέσα σε δευτερόλεπτα;
  Άιντε. Το παρακάνατε με τις γενικεύσεις και τους αφορισμούς.
  Να είστε πιο αντικειμενικοί και πιο δίκαιοι!
  Κάναμε την τρίχα τριχιά.»

  Τα blogs σας έχουν μια ελαφριά εσσανς από ΠΑΣΟΚ ή έχω καταράχτη; Αν σκεφθείς μάλιστα πως η εκδήλωση ήταν η εμπειρία του blogging και από τους καλεσμένους/ομιλητές/whatever, ζητήθηκε η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΪΑ, το πολύ πολύ να ήσασταν εκτός θέμματος (χοντρά το λέω αλλά καταλαβαίνεις πιο ήταν το αρχικό ζητούμενο). Το οτι δεν αναφέρθηκε στο λόγο του στο ΠΑΣΟΚ φίλε μου δεν σημαίνει τίποτα. Μάλιστα θα πρόσθετα πως αυτή είναι και η καλύτερη στρατηγική. Μόνο που η Μαρίζα βιάστηκε (βλέπεις στα μπουζούκια ο μετρ το δίνει το τραπέζι αν αργήσεις) και πρόλαβε να προσδιορίσει την παραταξιακή ταυτότητα της παρέας (μή τυχόν και προλάβει και καθήσει η παρέα του ΣΥΝ. Τί φαντασία, Θεέ μου! Αλήθεια ρε παιδιά αυτό με το Συνασπισμό πως σας ήρθε;)
  Τον Χουβαρδά δεν το χτυπάνε. Τον χτυπάω εγώ και αυτό έχει να κάνει με τη στάση του σε σχέση με τα λεγόμενα του απέναντι στην οικογλενεια μου. Σε παρακαλώ πολύ, ήμουν παρόν και δε θέλω ερμηνίες, ακόμα και αν πρόκειται για την υπεράσπιση ενός φίλου. Το «όλον Πασοκ» είναι κίνηση και εκφραση τακτικής από την πλευρά σου. Εγώ ζήτησα να ξεκαθαρίσει κάποιος αν πρόκειται για οργανωμένο (πραγμα που δεν το πίστευα), αν προκειται για προβοκάτσια ή αν το λάθος είναι πως εκεί πάνω κυκλοφορούν για τον πο*τσο στελέχη και παρατρεχάμενοι οι οποίοι μόνο ζημιά κάνουν σε τέτοιες εποχές, σκεφτόμενοι μόνο την προσωπική τους προβολή ή μια καλυτερη γαμωθεσούλα στην τοπική. Εδωσα διεξόδους, δε μπορείς να πείς!
  Για τη Στέγη, δε μου πέφτει και πολύς λόγος όμως έμαθα στο ζήτημα ΠΑΛΙ εμπλέκονται άνθρωποι που προτίμησαν να παίξουν το παιχνίδι με την κομματική τους ιδιότητα και όχι με την ιδιότητα του μέλους της Στέγης. Οπότε… μάλλον αφορά δική σας τρικλοποδιά σε θέματα που -πράγματι δεν θα έπρεπε να μας αφορούν- αγγίζουν την τοπική εκεί. Αμα θές ονόματα, ξαναπήγαινε στο http://argos.wordpress.com/2008/03/23/green/ και θα τα δεις φαρδιά-πλατιά.
  Στο θέμα της φιλίας των παιδιών με τον Χουβαρδά, ψιλοδιακρίνω μια αντίφαση. Τελικά όπως λές τους κάλυψε, το βούλωσε για να μην χαλάσουν τη φιλία τους ή όπως λέει εκείνος (παπαριές δηλαδή) τους αρνήθηκε σαν τον Απόστολο Πέτρο πριν ο αλέκτορ λαλήσει τρεις; Αποφασίστε. Επίσης μια που το αναφέρεις και μια που διαβάζει τώρα και ο chouvis που λες πως είναι φίλος τους, δε τους λέτε και σε αυτούς καμμιά κουβέντα γιατί αρκετά ακούσαμε εμείς τόσες μέρες; Αντε γιατί με τη μαλακία που με δέρνει αρχίζω να πιστευω πως έφταιγε η Κωνσταντίνα, εγώ ο Πάνος και πως μάλιστα έπρεπε να ζητήσουμε και συγνώμη για αυτά που ακούσαμε.
  Αντικειμενικότητα από εμένα μή ζητάς. Εγώ ξέρω τί έννοιωσα την στιγμή της ταπείνωσης και της λέζας. Αυτά είναι λόγια του αέρα και μάλιστα άψυχα. Να σε δώ όταν θα προσβάλουν μέλος της οικογένειας σου τόσο αλήτικα, πόση αντικειμενικότητα θα έχεις εσύ. Εκτός βέβαια αν μου πείς πως εξαρτάται από την κομματική ταυτότητα του υβριστή. Τί να πώ!

  Τέλος επειδή βλέπω σε παραπάνω σχόλιο σου πάλι να αφήνεις υπονοούμενα πως χτυπάμε το ΠΑΣΟΚ και άλλα τετοια άχρηστα επιχειρήματα, έχω να σου πώ πως δεν έχω ανάγκη να χτυπήσω ή να υπερασπίσω κανένα κόμμα και εννοείται φυσικά ούτε τον Συνασπισμό που αφήνεις να αιωρείται από την πρώτη στιγμή. Βρές άλλη άμυνα. Βάλε τη φαντασία σου να δουλεψει και ίσως τότε αντιληφθείς πως υπάρχουν άνθρωποι που η υπόσταση τους ούτε εξαρτάται από οποιαδήποτε κομματική ταμπέλα. Επιβιώνω και χωρίς το δαυλό, τον ήλιο, το σφυροδρέπανο και τα αστεράκια του συνασπισμύ στο μέτωπο. Ναι συμβαίνει! Υπάρχει κόσμος που ζεί χρόοοοοοοοοοονια εκτός αυτών των λογικών και συμπεριφορών. Όταν το καταλάβετε τότe θα τους προσεγγίσετε πιο ευκολα. Τώρα σας αναγνωρίζουν από τον πρώτο φθόγγο που εκφέρετε και λακίζουν γιατί έχουν σιχαθεί να τους χρησιμοποιείτε με τις θεωρητικούρες σας όλοι. Και αυτό γιατί σας έχουν δει στην πράξη να σκοτώνεστε για μια θεσούλα σε επιτροπές, στις νομαρχίες, δήμο ή δε ξέρω τί άλλο, ξεχνώντας την επομένη αυτά που τους λέγατε.

  Σκέψου μήπως το λάθος ξεκίνησε επειδή “εσείς” στο μυαλό σας βλέπατε έναν “αντίπαλο” απέναντί σας, ενώ στην πραγματικότητα ήταν και αντέδρασε σαν άνθρωπος και μόνο. Σκέψου το.

  Αυτά και καλή σταδιοδρομία στον Συνασπισμό. Περίμενα μεγαλύτερη φαντασία ώς προς την ένταξη σας κάπου αλλά και πάλι κόμμα αναζητήσατε για να ενταχθείτε (έστω και χαρητολογόντας)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s