Ανοιγόμαστε

1

Τα γράφουν πολλοί, τα αναπαράγω κι εγώ με τη σειρά μου:
Το Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων σας προσκαλεί στη συζήτηση που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 17/3 και ώρα 7 μ.μ. στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ (Εγνατία 46) με θέμα τα blogs, την ελευθερία λόγου στο διαδίκτυο και τη νομοθετική ρύθμιση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση πριν από λίγες μέρες με αφορμή το press.gr. Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως σκοπό να θέσει ερωτήματα γύρω από το δικαίωμα στην έκφραση και την αμφίδρομη επικοινωνία των πολιτών μέσω των blogs. Ποια είναι η δυναμική των blogs, ποιοι οι λόγοι της ανάπτυξής τους το τελευταίο διάστημα και ποιος ο ρόλος τους ως βήμα έκφρασης όλων των πολιτών. Ποια είναι τα όρια που θέτει η δημοσιογραφική δεοντολογία και γιατί τόσο ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας των bloggers όσο και των δημοσιογράφων στο τύπο εκφράζει φόβους για την νομοθετική ρύθμιση που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Τα ζητήματα αυτά και όποια άλλα προκύψουν θα διαπραγματευτούν οι εξής ομιλητές:

* Έλσα Δεληγιάννη (επίκουρος καθηγήτρια στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, νομικός)
* Αστέρης Μασούρας (blogger, εκπρόσωπος digitalrights.gr)
* Γιώργος Κυρίτσης (δημοσιογράφος στην ΑΥΓΗ, στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 , στη ΓΑΛΕΡΑ κ.α)

————————————————————————————-
Ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας με τη συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα ‘Η εμπειρία του Blogging’. Ομιλητές θα είναι οι bloggers Κωσταντίνα Δελημήτρου (Ψιλικατζού) και Πάνος Ζέρβας (Η καλύβα ψηλά στο βουνό).
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Μαρτίου 2008 στις 8:00 το βράδυ στην αίθουσα της Δημοτικής βιβλιοθήκης.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει χρήση νέων τεχνολογιών, όπως τηλεδιάσκεψη και ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης στο internet και αποτελεί την πρώτη από ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων με τίτλο «Νέος Λόγος – Νέοι Δρόμοι».
————————————————————————————-
ο Ζαφείρης Καραμπάσης που είχε διεξεγάγει την πρώτη έρευνα για τα blogs στα πλαίσια της μεταπτυχιακής του διατριβής, την υποστηρίζει την Τρίτη στις 10πμ , εδώ:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Χατζοπούλου 16 & Μαραθωνοδρόμων [χάρτης]

Ισόγειο Κτιρίου Ξένων Γλωσσών Παντείου Πανεπιστημίου

(ένα τετράγωνο πάνω από τα κεντρικά κτίρια του παν/μίου)

Τηλ.: 210 95 99 830

Fax.: 210 95 99 830

E-mail: vrsec@panteion.gr

Για να το κάνουμε λιανά. Παρουσιάζει την διατριβή του ο άνθρωπος για πρώτη φορά δημόσια. Όσους λοιπόν σας είχε φάει η περιέργεια για το τι προέκυψε από αυτήν την έρευνα, κι έχετε την πολυτέλεια ενός ελεύθερου πρωινού, δεν έχετε παρά … να υποστηρίξετε τον Ζαφείρη.

To σχόλιο μου: Νομίζω πως έτσι πρέπει να πάνε τα πράγματα, να παράγουμε θετικές εξελίξεις και να επανοργανώσουμε τους χώρους μας. Η μπλογκόσφαιρα στο σύνολο της έχει περάσει πια σε μια νέα φάση. Εχω κι εγώ ανακοινώσεις να σας κάνω. Εν ευθέτω χρόνω όμως…

Πηγές: Nikan, Pangea

2 comments

  1. Παρουσίαση της έρευνας για τους ελληνόφωνους bloggers

    Ο Ζαφείρης Καραμπάσης υποστηρίζει αύριο στις 10πμ την μεταπτυχιακή του διατριβή στο Πάντειο με θέμα την ελληνόφωνη μπλογκόσφαιρα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s