6:00 μ.μ.

H live μετάδοση τελείωσε επιτυχώς (ούφ…)
Ο ήχος της συνέντευξης έχει ανέβει στη διεύθυνση
http://www.radiobubble.gr/el/audio/509/bloggers
με άδεια των Creative Commons που επιτρέπει το download με αναφορά στους συντελεστές της
(Creative Commons Attribution 3.0 Ελλάδα license)
ήχος+εικόνα (draft, όπως την πήραμε απο τις webcams) στο
http://metablogging.gr/archives/1285
με την ίδια άδεια.
Αύριο θα σηκώσουμε βίντεο απο τρεις διαφορετικές κάμερες dv που ήταν στο χώρο – εξαιρετικής ποιότητας (πάρε – πάρε καλέ κυρία έχω καλό πράμα). Περισσότερα στο metablogging.gr

Τη συνέντευξη μετέδωσαν οι παρακάτω:

http://ustream.tv/channel/metablogging-radio–tv

http://www.mogulus.com/metabloggingradiotv

metablogging

Radiobubble (μόνο audio)

histologion

Σπύρος Αγγελόπουλος

Ιβάν ο Βρωμερός

Sindelius

left.gr

Taraxopoios

syn12

Arxediamedia

AlluFunMarx

Oneiros.gr

Advertisements
 1. Μπράβο Ματθαίο για την φοβερή πρωτοβουλία και συνέντευξη.
  Εύχομαι να την επαναλάβεις σύντομα

 2. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό.
  Είμαι στην διάθεσή σου όπως μπορώ να βοηθήσω, για ένα ανάλογο εγχείρημα.

  • talos
  • 7 Ιανουαρίου 2008

  Μπράβο, πολύ καλή δουλειά!

 3. Συγχαρητήρια. Η διαδικασία κύλησε άψογα. Έχει δίκιο ο Αλέξης. Συνέβαλες στη δημιουργία ενός εναλλακτικού ΜΜΕ, μαζί με όλη την ομάδα που δούλεψε για αυτό.

 4. Εξαιρετικό το αποτέλεσμα.
  Μπράβο παιδιά.

 5. Συγχαρητήρια και από εμένα για την πρωτοβουλία σου που ήρθε εις πέρας. Ελπίζω να αναρτηθεί και στο youtube για να τη δω ολόκληρη, καθώς λόγω δουλειάς δεν γινόταν.

 6. λάθος, τη βρήκα ήδη στο metablogging

 7. To site μου είχε πέσει… Δεν μπορούσα να την βάλω και γω. Από την άλλη η πρώτη ερώτηση τώρα που άρχισα να την βλέπω ήταν στο πολιτικό blog!

 8. Don’t worry Αντρέα. Το Πολιτικόμπλόγκ αναφέρθηκε περισσότερες φορές απο οποιοδήποτε άλλο στη συνέντευξη (και δικαίως). Τώρα, λάθη, έντάξει προφανώς γίνανε. Ζητάω προκαταβολικά συγνώμη απο όλους όσους εντοπίσουν κι άλλα τέτοια λάθη

 9. Πολύ ωραία συνέντευξη. Την άκουσα ολόκληρη. Θα γράψω αύριο πάω για ύπνο τώρα. (δεν έβαλες το δικό μου follow up :) )

  • Lina
  • 8 Ιανουαρίου 2008

  Μπράβο Μαθιέ σε σένα και τα άλλα παιδιά που βοήθησαν. Πολύ ενδιαφέρον εγχείρημα και αποτέλεσμα.

  • Αθήναιος
  • 8 Ιανουαρίου 2008

  Ο Α.Τσίπρας είπε τα αναμενόμενα. Αλλά βρε Ματθαίε, τον κοίταζες με τόση λατρεία και δεν του έφερες ούτε μια αντίρρηση, δεν έκανες ούτε μια φορά τον δικηγόρο του διαβόλου. Νόμιζα πως θα συμμετείχες σε αυτό ως δημοσιογράφος και όχι ως φίλος του, κατάλαβα λάθος. :-)

  Είδα τη συνέντευξη από το Ιστολόγιο γιατί είχε τον καλύτερο ήχο.

  Συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν με τις τεχνικές τους γνώσεις στο εγχείρημα!

  • talos
  • 8 Ιανουαρίου 2008

  Αθήναιε χαίρομαι, αν και ομολογώ ότι δεν είχε να κάνει το παραμικρό με δικές μου παρεμβάσεις. Ίσως λόγω λιγότερων χρηστών σε σχέση με άλλα;

  Θα ήταν ίσως ενδιαφέρον να δοθούν οι υπόλοιπες ερωτήσεις στον ΑΤ για να απαντήσει γραπτώς σε όσες προκρίνει και όσες προλαβαίνει, αν προλαβαίνει.

  Άλλη μια φορά μπράβο για την προσπάθεια.

 10. Λάθος κατάλαβες αγαπητέ Αθήναιε. Συμμετείχα ως συντονιστής και οχι ως δημοσιογράφος. Οπως είπα νωρίτερα και σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό, αν έκανα τη συνέντευξη ως δημοσιογράφος θα έκανα μάλλον πολύ διαφορετικές ερωτήσεις. Εδώ όπως σεβάστηκα τόσο τη διαδικασία υποβολής ερωτήσεων, όσο και την διαδικασία επιλογής τους στο τέλος, απο όσους συμμετείχαν, το ίδιο θεώρησα οτι έπρεπε να κάνω και εκείνη την ώρα. Φαντάσου τι θα άκουγα τώρα (και δικαίως) αν πήγαινα εκεί να βγάλω το δημοσιογραφικό μου βίτσιο. Πρώτος εσύ θα με έκραζες. Λοιπόν κατά τα λοιπά να σας πώ οτι στο Zoo.gr τελειώνει ως το βράδυ το μοντάζ του (πολύ καλύτερης ποιότητας) βίντεο, το οποίο θα ανέβει το βράδυ – θα δημοσιεύσω σχετικό πόστ με συνολικό απολογισμό και όλα τα credits). Να σας πώ ακόμα οτι σκέφτομαι πως να απαντήσω στο σημερινό δημοσίευμα των Νέων το οποίο θεωρώ προσβλητικό για τη διαδικασία. Αναπαράγει τις αντιρήσεις χωρίς να λέει κουβέντα για την άλλη πλευρά, την φύση του εγχειρήματος και χωρίς να αναφέρει κανέναν απο τους συμμετέχοντες. Εδώ στη μπλογκόσφαιρα, όπως έγραψα με αφορμή και άλλο δημοσίευμα έχουμε κατακτήσει ένα κώδικα δεοντολογίας στον ανώνυμο (η μη) δημόσιο διάλογο μας που διασφαλίζει την ελευθερία του λόγου και την κατάθεση όλων των απόψεων δημοκρατικά. Τα παραδοσιακά Μέσα Ενημέρωσης δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις αγνοούν αυτόν τον κώδικα επιδεικτικά. Και σε αυτό αγαπητέ Αθήναιε περιμένω να σε βρώ πρώτο υποστηρικτή ανάμεσα σε όλους λόγω αρχών. Τα περί λατρείας και φιλίας τώρα, σαν τα μαχιαράκια που εκτοξεύονται σε οικογενειακά κυριακάτικα τραπέζια. Οπως αγαπάς.

  Κατά τα λοιπά σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή. Χαίρομαι που σας άρεσε. Αρα πέτυχε. Διάβασα με ευχαρίστηση στο metablogging οτι προτίθενται η Rodia και η Krotkaya να απομαγνητοφωνήσουν μέρος της συνέντευξης για να την έχουμε και σε γραπτό. Τις ευχαριστώ ιδιαίτατα.

  Ελπίζω να κινητοποιήσει και άλλες πρωτοβουλίες η προσπάθεια που κάναμε :-)

  • talos
  • 8 Ιανουαρίου 2008

  tsimitakis: Μα η αντιμετώπιση του Τσίπρα από τον συγκεκριμένο χώρο είχε ήδη ανακοινωθεί στα ίδια τα Νέα προ εβδομάδων. Εκφάνσεις αυτής της τακτικής θα δούμε πολλές τόσο εντός όσο και εκτός διαδικτύου…

 11. Τσιμιτάκη όντως το σημερινό άρθρο των Νέων παραήταν προσβλητικό στη διαδικασία (και παραμένει μια λάιτ λέξη). Αν γραψεις απάντηση ίσως να ήταν καλή ιδέα να υπογράψουν και άλλα μπλογκς που ενδεχομένως να συμφωνούν (η Pangea είναι ένα από αυτά)
  Και το δικό μου μπλογκ «έπεσε», λόγω «μπλογκοθέασης» γι’αυτό και την είδα μέσω metablogging που λειτουργούσε αρκετά καλά (μερικά προβληματάκια στον ήχο-άλλα αναμενόμενα)

  έως την επόμενη πρωτοβουλία..

 12. Αυτό κάνω αυτή τη στιγμή Γ. Καρατσιουμπάνη. Βλέπω οτι όσο περνάει η ώρα και μένει αναπάντητο το υιοθετούν κι άλλοι. Θα έπρεπε να ενημερώνονται καλύτερα πρώτα. Αλλά που…

  • Aθήναιος
  • 8 Ιανουαρίου 2008

  Μα τί λέτε τώρα. Τα ΝΕΑ και ειδικά ο Μητρόπουλος είχαν γράψει ύμνους για τον Τσίπρα πριν από κάτι μήνες και μπορώ να σας πω ακριβώς και πότε. Καλώς ή κακώς κανείς δεν απάντησε στα επιχειρήματά μου. Δέχομαι τις διαφωνίες επί της αρχής αλλά δεν είδα απαντήσεις στα συγκεκριμένα επιχειρήματά μου. Αυτό, δεν κάνει τα δικά μου επιχειρήματα σωστά, για να εξηγούμαστε, τα κάνει απλά…αναπάντητα. :-)

  Η εκδήλωση είχε σαφώς κομματικό χαρακτήρα κι αυτό δεν το κατεβάζω από το κεφάλι μου, εσύ έλεγες ότι σε ρωτούσαν πιεστικά από τον Κουμουνδούρου για να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους. Στην Κουμουνδούρου λοιπόν, μπορούν να σου πουν, αν τους ρωτήσεις, ότι οι κομματικές εκδηλώσεις υπόκεινται στην κριτική. Δλδ κανείς δεν μπορεί να σου εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχει αρνητική κριτική.

  Ή μάλλον, τώρα που το σκέφτομαι, υπάρχει κάτι που μπορεί να στο εξασφαλίσει: το να δίνεις συνεντεύξεις σε συντονιστές και όχι σε δημοσιογράφους ή σε κοινό που μπορεί να εκφράσει άμεσα αντίλογο. Είναι αυτονόητο πιστεύω ως μέλλος του κόμματος που γεννήθηκε από το διαδίκτυο πως είμαι υπέρ των διαδικτυακών κομματικών εκδηλώσεων, όταν όμως λανσάρονται ως τέτοιες και όχι ως πρωτοπορεία.

  Όπως έλεγε και ο μεγάλος Σοστακόβιτς αγαπητέ, πρωτοπορεία είναι κάτι που ειπώθηκε πολύ παλιά κι αυτό ταιριάζει γάντι με τον πολιτικό Φιλελευθερισμό. :-)

  Τώρα τα περι λατρείας ειπώθηκαν ελαφρά τη καρδία, θα είναι άσχημο εμείς οι νεότεροι ΄ή οι όχι τόσο γέροι ( γιατί εγώ δεν είμαι παιδί σαν κι εσάς) να ασχολούμαστε με την πολιτική χωρίς αυτοσαρκασμό και χιούμορ. Μου άρεσε πάντως η παρομοίωση για τα Κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια. Κατά βάθος εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύματος. :-)

 13. Λοιπόν τώρα τι να σου πώ πια; Αυτό είναι φτηνός , πάμφθηνος κακός συνδικαλισμός και μόνο κρίμα μπορώ να πώ. Σου είχα εκτίμηση – ειλικρινά. Ρωτούσαν πιεστικά απο το γραφείο τύπου του ΣΥΝ στην Κουμουνδούρου πότε θα γίνει η συνέντευξη και που για να το ανακοινώσουν στους δημοσιογράφους. Ολοι εδώ κατάλαβαν οτι αυτό έλεγα. Εσύ οχι; Αλλά βέβαια συναντάς πλέον τα παιδιά του Greekallert στον κιτρινισμό – και ελπίζω να καταλαβναίνεις τι εννοώ και το συγκρότημα. Να δώ τι στάση θα κρατήσεις στο επόμενο πόστ για το δημοσίευμα των Νέων.

 14. Αγαπητέ Αθηναίε,

  ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων που επιχειρώ να ερμηνεύσω τις αιχμές των «παιδιών» προς το άθρο των ΝΕΩΝ, αλλά νομίζω πως κι εσύ όπως και εγώ καταλαβαίνουμε πολύ καλά πως αναφέρονται στην κριτική επί της διαδικασίας και ως προς τι υπόνειες για ευνοϊκή διαχείριση των ερωτήσεων (για να το πω διακριτικά) και όχι στην κριτική επί των απαντήσεων του καλεσμένου.

  Για παράδειγμα η συντάκτρια των Νέων (Αριστοτελία Πελώνη) θα προτιμούσε ένα πιο ανάλαφρο ύφος συνέντευξης μιας και θεωρεί βαρύνουσας σημασίας την τελευταία σχόλια της Κανέλη περί «emo» κόμματος. Καλά αυτή μπορεί και να φαντάζεται αριστερούς νεολαίους να ποζάρουν με σλιπάκια δεν μας ενδιαφέρει. Γιατί μάλλον αυτό θα σκεφτόταν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης για να της φανούν λίγες οι 15 ερωτήσεις.

  Επίσης διαρυγνύεις τα ιμάτια σου για τον Kareem και τον Τσιπρόπουλο, αλλά δε βρήκα ίχνος άθρου ή αναφοράς στον Brad Will (αν κάνω λάθος διόρθωσέ με). Το λέω αυτό μήπως καταλάβεις πόσο ατυχές είναι αυτό που γράφεις.

  Εντέλει, τα αριστερά και προοδευτικά κινήματα ανα των κόσμο επικοινωνούσαν μεταξύ τους και οργανωνόντουσαν, αναφερομαι στο Indymedia, πολύ πριν κάποιου ανακαλύψουν το μπλόγκιν ή δημιουργήσουν κάποιο νέο πολιτικό φορέα στην Ελλάδα. Από εμπάθεια ή απο άγνοια παραλείπεται αυτό από το άθρο σου;

  Εν τέλει γιατι να μην αναφερθώ και γω στη συνέντευξη που δόθηκε στον Ουφουρσλααγκ, πριν από κάποιες μέρες, από μέλος του πολιτικού σου χώρου. Γιατί; επειδή δεν είναι αναγνωρήσιμος; Εγώ πράγματι πιστεύω πως κάτω από την μάσκα του του φρικο-οικοδεσπότη βρισκόταν δάκτυλος του rooster, ενώ ο πραγματικός βρισκόταν χειροπόδαρα δεμένος στο υπόγειο.

  Αν κάποιος είναι μαϊντανός ή είναι δημιούργημα των media, θα φανεί την επόμενη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του και εσύ μάλλον φίλε Αθηναίε, στάθηκες στο καυτό εξώφυλλο ενός freepress και όχι στη δουλειά που έχει γίνει μέσα στο Δήμο. Με το δίκιο σου βέβαια.

 15. Εμείς στηθήκαμε στις οθόνες μας διαμέσου ΑΦΜ….

  Όπως και νάναι ήταν μια έξυπνη ιδέα να χρησιμοποιήσει τον χώρο των μπλογκς, λόγω μιας περίεργης γοητείας που ασκεί στους πλειοψηφικούς αμύητους το διαδίκτυο.

  Όταν δημοσιευτεί η συνέντευξη -ελπίζω κάποιος να την απομαγνητοφωνήσει, που λέγαμε την παλιά εποχή- θα δημοσιεύσουμε την πλήρη απάντηση…

  Οπως και νάχει το πράγμα, συγχαρητήρια για το εγχείρημα!!!

  Μ-π

  • Aθήναιος
  • 8 Ιανουαρίου 2008

  Βρωμόγατε, χαίρομαι που περιμένεις από ένα Φιλελεύθερο να προστρέχει στο πλευρό κάθε χειμαζόμενου κι εγώ το ίδιο περιμένω για τον εαυτό μου. Για τον Καρίμ, σηκώθηκα κι από τον υπολογιστή μου και πήγα μαζί με τους άλλους έξω από την αιγυπτιακή πρεσβεία ήταν και μερικοί μπλογκερ ακόμη, όχι κατ’ανάγκη φιλελεύθεροι.

  Έχεις ένα point για τα indymedia αλλά δεν προέκυψε κανα κόμμα από αυτά και ούτε ξέρω άλλο κόμμα που η οργάνωσή του να είναι on line κι ας το κάνουμε επειδή δεν έχουμε χρήματα.

  Καλό με τον Ούφουρσλάγκ αλλά δεν ξέρω αν γνωρίζεις την προϊστορία και τις πλάκες του Ούφουρσλάγκ με τους Roosters ( τους αποκαλούσε Πούστερς) και τη φάση που είχε γίνει με τον Ντόβα που στην αρχη τον έκραζε και μετα΄ο Σπύρος τον γύρισε τούμπα. Αυτά είναι τα χαριτωμένα των μπλογκ.

  Τώρα για να μην το κουράζω εδώ μέσα, ας παραδεχτούμε ότι σε αρκετά πράγματα θα διαφωνούμε αλλά μπορούμε να συζητάμε. Και επί τη ευκαιρία να διευκρινίσω ότι με το προηγούμενο σχόλιο δεν ήθελα να καταλογίσω κανενός είδους πρόθεση σε κανένα. Αντιμετωπίζω το όλο εγχείρημα ως πολιτική πράξη γιαυτό και ασχολούμαι αλλιώς δεν θα έδινα μία.

 16. Αθηναίε,

  Δεν προσπαθώ να κρατήσω απουσιολόγιο, αντιθέτως αυτή σου την κίνηση ήθελα να διακομοδίσω. Δεν με ενδιαφέρει να σπαμμάρω για τις πρωτοβουλίες της αριστεράς σε θέματα δικαιωμάτων και ιδιαιτέρως των φυλακισμένων (βλ ομιλία Κουράκη στη συζήτηση για τον προυπολογισμό) αυτά είναι γνωστά τις πάση.

  Βασικά από το άθρο σου διέκρινα μια εμπάθεια και μια αγωνία να τρέξουμε να προστατεύσουμε κάτι το οποίο δεν έχω καταλάβει ακριβώς από ποιον κινδυνεύει σε ποιον ανήκει ή ποιος διατηρεί τα πρωτεία.

  Παρόλο που εγώ προσπαθώ να αστειευτώ, εσύ συνεχίζεις στο ίδιο μοτίβο προσπαθώντας να δικαιολογήσεις ατυχή σου σχόλια και να ισοφαρίσεις. Η μήπως θα έπρεπε να σου απαντήσω και εγώ.. ναι αλλά δημιουργήθηκαν κοινωνικές οργανώσεις/κινήσεις μέσα από το indymedia..

  Ελπίζω να το ξανασκεφτείς ψύχραιμα ότι πολλά από αυτά που γράφεις είναι αστήρικτα ή τουλάχιστον υπερβολικά.

  Και για να σε πειράξω και σεις γκρούπα είσαστε ;p

  • Aθήναιος
  • 8 Ιανουαρίου 2008

  Ε όχι και γκρούπα εμείς του…Greekalert!

  Η απάντησή σου μου θυμίζει ένα σχόλιο που είχε κάνει ο Σπύρος Ευαγγελάτος κατά το μάθημα της Θεατρολογίας όταν χαρακτήρισε έναν ηθοποιό ως τον «Βουγιουκλάκη του ελληνικού θεάτρου». Εσείς οι αριστεροί που είστε πολύ ωραία παιδιά γιαυτό και σας προτιμούμε για παρέα, κάνετε σαν τη Βουγιουκλάκη των μπλογκ: την ώρα του διαλόγου αντί να «κοιτάτε» το συνομιλητή σας και να απαντάτε σε αυτά που σας λέει, απαντάτε κοιτώντας το κοινό το δικό σας μπας και αρχίσει να σκέφτεται μόνο του και βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

  Τζους n’out.!

  Άντε να πάμε να κάνουμε και καμία δουλειά

 17. Για Βουγιουκλάκη δεν υπόσχομαι, αλλά για Λογοθετίδη που είναι και η αδυναμία μου κάτι θα κάνω..

  Α!δεν υπάρχουν αριστεροί άνθρωποι – ..να ένας αριστερός άνθρωπας! – αυτός είναι πολύ/λίγο αριστερός. Η αριστερά ως έννοια υφίσταται μόνο στην πολιτική και στα μαθήματα οδήγησης.

  Και δεν είμαστε «εμείς» – είμαι εγώ και η αφεντιά μου.

  (κατα τα άλλα, άλλα λόγια να αγαπιόμεθα)

  • kalliopi
  • 8 Ιανουαρίου 2008

  Έχω παρακολουθήσει – όσο μπορώ – τα σχόλια για την συνέντευξη Τσίπρα και δεν είχα σκοπό να γράψω κάτι μέχρι τώρα…
  Λοιπόν, το blog του Αθήναιου δεν το γνώριζα μέχρι να ασχοληθώ με τη συνέντευξη Τσίπρα.
  Έχω πραγματικά εκνευριστεί με όλα όσα γράφεις αγαπητέ Αθήναιε!
  Σου λέω λοιπόν πως όλοι όσοι δουλέψαμε σε αυτή την προσπάθεια δεν είχαμε κανένα απολύτως πολιτικό κίνητρο!! Και σε καμμία απολύτως περίπτωση δεν το είδαμε ως πολιτική πράξη. Μας ιντρίγκαρε το όλο πείραμα και ok πιθανά να μην ήταν τόσο επιτυχημένο αν δεν ήταν ο Τσίπρας και ήταν κάποιος άλλος.
  Συμφωνώ εντελώς με τον Ματθαίο: «Αυτό είναι φτηνός , πάμφθηνος κακός συνδικαλισμός και μόνο κρίμα μπορώ να πω.»
  Δεν θα αναφερθώ στο δημοσιογραφικό κομμάτι του πράγματος ως δημοσιογράφος γιατί δεν είμαι!!
  Έχω όμως μια απορία σε πόσες ερωτήσεις μπορεί να απαντήσει ένας άνθρωπος σε 84’και 18’’;;;
  Και κάτι τελευταίο – έχουμε και δουλειές να κάνουμε – γιατί, μέσα στην αποχή σου, τα μόνα σχόλια που έκανες κατά την διάρκεια της συνέντευξης ήταν γεμάτα εμπάθεια και περίμενες με αγωνία τον Τσίπρα στη γωνία πότε θα πει κάτι άξιο για κακό σχολιασμό; (π.χ «Δεν δίνει συνέντευξή στα blogs…;;» όταν είπε πως δεν είναι μόνο για τα blogs αλλά για όλους όσους ανοίξουν τον υπολογιστή τους!!!).
  Τελοσπάντων, σταματώ εδώ γιατί θα γίνει πολύ κίτρινο και δηλώνω πως δεν έχω σκοπό να απαντήσω σε άλλο σχόλιο σου Αθήναιε, θα σε παρακολουθώ σιωπηλά…

  Ένα παιδί, σας αυτούς, που ασχολείται με την πολιτική με χιούμορ…!
  *μέχρι να ανεβάσω το σχόλιο μου είπες κι άλλα γι ‘ αυτό δηλώνω, ως ηθοποιός, χίλιες φορές Βουγιουκλάκη παρά σε παράσταση του Ευαγγελάτου! Επίσης εμείς οι αριστεροί προσέχουμε τις παρέες μας…
  Και τώρα που είπα παρέες : φιλιά στο λουλουδάκι…

 18. Παιδιά τελείωσε το θέμα. Ο Αθήναιος κάνει πολιτική (και καλά κάνει) και εγώ έχασα την ψυχραιμία μου. Τσαντίστηκα – δεν έπρεπε. Over.

 19. Συγχαρητήρια κι από μένα.
  Δεν είδα την συνέντευξη, παρά μόνο μαγνητοσκοπημένο μέρος της, δεν διάβασα όλα τα ποστ και τα σχόλια. Πήρα όμως το κλίμα. Αισθάνθηκα το καινούργιο, αφουγκράστηκα πως συμβαίνει κάτι διαφορετικό.
  Πίσω από τις λέξεις είναι εμφανές ποιοι παίζουν και καλώς παίζουν(;) αλλά η ουσία είναι μια:
  Έγινε μια αρχή, ένα εγχείρημα που ανοίγει δρόμους. Η συνέντευξη ή μάλλον το γεγονός της συνέντευξης (θα)είναι σημείο αναφοράς. Από δω και πέρα τουλάχιστον θα υπάρχει μέτρο σύγκρισης και στη διαδικασία και στο πολιτικό πλαίσιο και στην ποιότητα και στην ποσότητα(!;) των λεγομένων και στις δυνατότητες του μέσου.
  Καλή χρονιά εύχομαι.
  Αγαπητέ Ματθαίο (νομίζω η δικιά σου πλάτη μπήκε πρώτη) καθώς και όλοι οι υπόλοιποι που συμβάλατε, μας χαρίσατε το ωραίο ταξίδι …πως μπορούμε κι άλλα πράγματα, πως είμαστε εδώ στο διαδίκτυο γιατί έχει ενδιαφέρον και δρόμο πολύ μπροστά μας ακόμα να διανύσουμε.
  Να ‘στε καλά!

  Υ.Γ. Ο Τσίπρας έτσι κι αλλιώς έχει πολύ δρόμο μπροστά του. Αν το ταξίδι του είναι καλό, σε καλό θα μας βγει, αφού και το ντόμινο να υπολογίσεις των υπολοίπων και το ταρακούνημα των πολιτικών χώρων από τις βάσεις τους κι από τον κόσμο που ακολουθεί σε καλό θα μας βγει. Αν όμως καταλήξει σε πατάτα και σε φρούδες ελπίδες τύπου Βούγια μόνο ο χρόνος μπορεί να το δείξει. Προς το παρόν η πατάτα είναι καυτή, την κρατά ένας κομματικός χώρος ο Συνασπισμός κι ένας 32χρονος του οποίου την καλή πορεία δεν έχω κανένα λόγο να μην εύχομαι.

  • konstantinos_stavropoulos@hotmail.com
  • 9 Ιανουαρίου 2008

  αγαπητότατοι,

  θέλω να σας ζητήσω να δείτε το πράγμα κάπως αλλιώς. Νομίζω ότι γίνεται μια σύγχυση όσον αφορά το γεγονός μιας δικτυακής συνέντευξης και του πιθανώς διαφορετικού χαρακτήρα της από τη μία πλευρά, με την πολιτική σημασία που αυτή μπορεί να έχει και προφανώς με τα λεχθέντα και την ποιοτική τους αξιολόγηση από την άλλη.
  Φοβάμαι ότι παρασυρόμαστε από τα φαινόμενα με αποτέλεσμα να χάνουμε την ουσία…!
  Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ως επαγγελματίας πολιτικός να χρησιμοποιεί κατά το δοκούν τις ευκαιρίες που του δίνονται. Αυτό σημαίνει δυστυχώς ότι ο ίδιος και ο κομματικός μηχανισμός που εκπροσωπεί, κινούνται ενσυνείδητα με τρόπο που έχει άμεση αναλογία με την εμπορική διαφήμιση.
  Είναι ελπίζω προφανές ότι η διαφήμιση, στηριζόμενη από ισχυρό νομικό πλαίσιο -αποτελεί άλλωστε κεντρικό μοχλό της ιδεολογίας του κέρδους- κατευθύνει και δημιουργεί ανάγκες και επιλογές με ολέθριες συνέπειες. Πέραν της οικονομικής αφαίμαξης των πολιτών έχει μία οδυνηρότερη συνέπεια για την οποία δεν γίνεται λόγος συχνά. Αυτή έχει να κάνει με την οντολογία και την ουσία των πραγμάτων. Όταν η μη πραγματική εικόνα της ζωής και η ψευδής κατονόμαση των προβλημάτων γίνεται ποικιλοτρόπως κυρίαρχη, ο πολιτικός βίος -τουτ΄ εστιν ο βίος των πολιτών και όχι των έμμισθων αρχόντων- γίνεται όλο και περισσότερο κεντρικά ελεγχόμενος, όλο και λιγότερο πολιτικός…
  …επανέρχομαι στον κ. Τσίπρα. Ο εν λόγω κύριος, σε συνάρτηση με το μηχανισμό που τον στηρίζει, αποφασίζει να κινηθεί με τα μέσα που χρησιμοποιούν οι δήθεν αντίπαλοί του. Επιλογή των Τarget Groups, ευφυολογήματα τύπου ατάκας που μπορεί να κατανοήσει μεγαλύτερο μέρος του «κοινού», όμορφη παρουσίαση ενός όμορφου κόσμου που θα έρθει ίσως κάποτε γι αυτόν και τους φίλους του αλλά ποτέ για τους πολλούς. Με παρόμοιο τρόπο «δέχεται» να συμετάσχει σε συνέντευξη στο δίκτυο ενώ «αρνείται» μία συνέντευξη στα ΜΜΕ. Πράγμα βέβαια που θα αθετήσει αμέσως σε περίπτωση εκλογής του. Εδώ συνεισφέρει και η αφέλεια των μπλόκερς που πιστεύουν ότι η κατάσταση των πραγμάτων οδεύει από το καλό στο καλλίτερο και από τα μπλογκς στην πραγμάτωση της ουτοπίας…
  Εύχομαι παρ΄όλα αυτά την άνθιση των μπλογκς και κυρίως την άνθιση ενός περισσότερο ουσιαστικού διαλόγου!

  Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

  • Τα
  • 26 Ιουνίου 2008

  Προτείνω οι Ενώσεις Καταναλωτών να κάνουν μια οργανωμένη αποχή από οποιαδήποτε σχέση, υποστήριξη κλπ στο Συνασπισμό, μέχρις ότου ο ωραίος Πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας ευαρεστηθεί να μας διευκρινίσει τις απόψεις του:
  – Για την Ευρώπη,
  – Για το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, τα κοινωνικά δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν κατοχυρωθεί με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ για την απαγόρευση διακρίσεων με βάση την ηλικία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την υγεία, τις πεποιθήσεις, τη φυλετική καταγωγή) και με σχετικές αποφάσεις υπέρ των πολιτών στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
  – Αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ποτέ καταθέσει ερώτηση, επερώτηση, αναφορά στη Βουλή για παραβίαση δικαιωμάτων του πολίτη που κατοχυρώνονται με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ);
  – Αν αληθεύει το γεγονός ότι κάποιος υπάλληλος ικέτευε τους βουλευτές του Συνασπισμού για την εφαρμογή της παραπάνω κοινοτικής οδηγίας και την αποφυγή πρόωρης συνταξιοδότησής του στο 60ο έτος της ηλικίας του, το 2ο εξάμηνο του 2006 και ο Συνασπισμός εκώφευσε στην κυριολεξία στο αίτημά του για αναφορά στη Βουλή και άφησε την κυβέρνηση ανενόχλητη να τελέσει αυτό το ανοσιούργημα και να εκκρεμεί η υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης; (ευτυχώς βέβαια που υπήρξαν 2 έντιμοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν τέτοιες αναφορές στη Βουλή, έστω και κατόπιν εορτής).
  – Μήπως ο κ. Τσίπρας, που έχει χαλυβδωθεί από την εμπειρία του σε μαθητικές καταλήψεις σχολείων, πιστεύει ότι πρέπει να παραιτηθούμε από όποιο κοινοτικό δικαίωμα έχουμε αποκτήσει και να καταφεύγουμε μόνο σε καταλήψεις σχολείων, απεργίας πείνας, καταλήψεις εργοστασίων κλπ, και όχι σε θεμελιωμένα δικαιώματα και δικαστικά προηγούμενα του ευρωπαϊκού διαστηρίου.
  – Κάντε τον κ. Τσίπρα να μιλήσει. Κάντε αποχή, και ίσως αποκαλύψει ενδιαφέρονται στοιχεία για τις απόψεις του ως προς τα κεκτημένα κοινωνικά δικαιώματα της ευρωπαϊκής ένωσης. Αλλοιώς θα βλέπουν το πρόσωπό του και θα λένε “Να ένας άξιος πολιτικός!” Δεν εξετάζουμε τίποτα άλλο!

  • yaros
  • 27 Ιουνίου 2008

  (Κατόπιν παλινωδιών και αντιφατικών αποφάσεων των αλληλοσυγκρουομένων καταναλωτικών οργανώσεων) Καλούν το λαό σε απεργία διαρκείας στο γάλα με τιμές άνω του 1 Ευρώ:

  – Οι ομοσπονδίες φιλοβασιλικών οργανώσεων Ελλάδος.

  – Ο πρώην βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλύξμπουγκ (κατά μία άποψη DE GRECIA, κατά άλλη «Χριστιανός»), πρώην Δούκας της Σπάρτης, πρώην απόφοιτος του Γυμνασίου των Αναβρύτων και Στρατιωτικών Σχολών Ελλάδος (τελείωσε 3 Στρατιωτικές Σχολές σε 2 χρόνια) πατέρας παιδιών που τελείωσαν Πανεπιστήμιο.

  – Ο Σύνδεσμος Πρώην Αυλικών Υπαλλήλων της Αυτού Μεγαλειότητος

  – Η Ένωση Μαθητών Σχολής Ευελπίδων περιόδου 1967-1970 (τότε διοικητής ήταν ο ταξίαρχος Ιωαννίδης, εκείνος που ξέρετε, που σήκωνε βάρη και όταν έγινε η εισβολή στην Κύπρο το 1974, πήρε το ράντζο του και κοιμόταν στο πεντάγωνο).

  – Η Ένωση Ανησυχούντων Ανώτατων Αξιωματικών περιόδου 1967-1974.

  – Η Ένωση Συνταξιούχων Βασανιστών Αθωωθέντων στην περίοδο 1975-1976.

  – Η Ένωση Υπερασπιστών της Ιδέας της Ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα.

  – Η Ένωση Τρικύκλων Θεσσαλονίκης «Ο ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ»

  – Η Ένωση Αξιωματικών Χωροφυλακής Θεσσαλονίκης Θυμάτων Κακομεταχείρισης από τον ανακριτή Πρωτοδικών στην υπόθεση Λαμπράκη.

  – Η Ένωση Δεσμοφυλάκων Πολιτικών Κρατουμένων Μακρόνησου και Γιάρου.

  – Η Πανελλήνια Ένωση Θυρωρών Πολυκατοικιών.

  – Η πρώην Μυστική Οργάνωση «Καρφίτσα».

 1. 8 Ιανουαρίου 2008
  Trackback from : buzz
 2. 6 Ιουνίου 2010

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: