Συνέντευξη Τσίπρα: οδηγίες πως να την παρακολουθήσετε

Αντιγράφψ απο το metablogging.gr

Η ζωντανή διαδικτυακή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα ορίστηκε τελικά για την Δευτέρα 7/1 στις 6 μμ.
Η συνέντευξη θα προβληθεί μέσα από τα ‘κανάλια’ που έφτιαξα επί τούτου στις υπηρεσίες ustream και mogulus και μέσα από το radiobubble.
Η επιλογή δύο διαφορετικών υπηρεσιών έγινε για λόγους ασφάλειας (σε περίπτωση που δεν δουλέψει η μία, να υπάρχει η άλλη).
Για να παρακολουθήσετε με εικόνα και ήχο έχετε τρεις επιλογές
α. Να πάτε κατευθείαν στις σχετικές σελίδες του ustream και του mogulus.
β. Να ρθείτε εδώ και να ανοίξετε τη σελίδα Streaming
γ. Να ενσωματώσετε στο μπλογκ σας τον απαραίτητο κώδικα για να δείτε από κει τη συνέντεξη και να την παρακολουθήσουν κι άλλοι.
Αυτό το εγχείρημα απαιτεί κάποια μικρή τεχνική ικανότητα.
Ας τα δούμε ένα ένα:
α. Να πάτε κατευθείαν στις σχετικές σελίδες του ustream και του mogulus.
Η πιο εύκολη λύση. Δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα link
Για ustream: http://ustream.tv/channel/metablogging-radio–tv
Για mogulus: http://www.mogulus.com/metabloggingradiotv
β. Να ρθείτε εδώ και να ανοίξετε τη σελίδα Streaming
Η σελίδα Streaming έχει ενσωματωμένους και τους δύο players. Μια επιφύλαξη μόνο: επειδή ο σέρβερ του metablogging δέχεται επιθέσεις τύπου Denial of Service τελευταία, αν τυχόν δεν ανοίγει η σελίδα ή το μπλογκ γενικά καταφύγετε σε μια από τις άλλες λύσεις.

γ. Να ενσωματώσετε στο μπλογκ σας τον απαραίτητο κώδικα για να δείτε από κει τη συνέντεξη και να την παρακολουθήσουν κι άλλοι. Αυτό το εγχείρημα απαιτεί κάποια μικρή τεχνική ικανότητα, ειδικά για όσους δεν εχουν μπλογκ στο wordpress.com.
Οι κάτοχοι μπλογκ στο wordpress.com μπορούν μόνο να ενσωματώσουν το ustream βάζοντας σ’ ένα ποστ τον κώδικα ustream 17Q0wujMywC1QmKFvmfY1gUyBKjIDFx4.usc μέσα σε [ ] και τότε θα σας βγάλει αυτό το παράθυρο:

Για τους υπόλοιπους ορίστε ο απαιτούμενος κώδικας για τον ustream player : (ustream player) – βγάζετε εννοείται τις παρενθέσεις. Ομοίως για το chatbox, για να σχολιάζετε ζωντανά και να βλέπετε τι σχολιάζουν κι οι άλλοι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό τον κώδικα : (ustream chatbox).
Για δε το mogulus, (mogulus script), (στο mogulus το chat γίνεται μέσα από τον player).
Για τους μη τεχνικά καταρτισμένους χρήστες: και τα δύο αυτά αρχεία είναι τύπου .txt. Στα windows ανοίγουν με Notepad/Σημειωματάριο. Μην επιχειρήσετε να τα ανοίξετε με Word γιατί δεν θα μπορείτε να αντιγράψετε σωστά τον κώδικα.
Οι χρήστες άλλων λειτουργικών μάλλον δεν χρειάζονται τέτοιες διευκρινήσεις.
Οι χρήστες του blogger, για να αντιγράψουν τον κώδικα, ας πάνε σε Δημιουργία Ανάρτησης κι ας επιλέξουν το ‘αυτάκι’ του επεξεργαστή κειμένου του blogger που λέγεται “Επεξεργασία HTML“. Εκεί πρέπει να επικολλήσουν τον κώδικα κι όχι στην κανονική μορφή του επεξεργαστή (αυτάκι ‘Σύνθεση‘).

m1
Οι χρήστες wordpress που φιλοξενείται σε δικούς τους σέρβερς, πρέπει να αντιγράψουν τον κώδικα αντίστοιχα στην όψη ‘Code’ του editor.
m2
Τέλος, όσοι θέλουν απλά να ακούσουν την συνέντευξη ζωντανά, χωρίς να βλέπουν τον Τσίπρα ή τα σχόλια, μπορούν να ανοίξουν το stream του radiobubble σε ένα media player. Η διεύθυνση του stream είναι : http://webradio.radiobubble.gr:8000/stream
Θα προσπαθήσω να ενημερώνω το ποστ με τυχόν διευκρινήσεις μου ζητηθούν και που θα αφορούν περισσότερους από έναν.
Ξαναλέω εδώ όπως και στο αρχικό μου ποστ, ότι πρόκειται για ένα πείραμα που δεν έχει ξαναγίνει σ’ αυτήν την κλίμακα στην Ελλάδα. Δεν γνωρίζουμε πως θα δουλέψει κι αν θα δουλέψει ικανοποιητικά.
Αν όλα πάνε στραβά και δεν μπορέσετε να παρακολουθήσετε ζωντανά, έχετε πάντα την εναλλακτική να δείτε τα βίντεο που θα είναι και μονταρισμένα και καλύτερης ποιότητας.

*Μια σημείωση και απο εμένα: Το γεγονός οτι μπορείτε όλοι να γίνετε αναμεταδότες το βρίσκω εκπληκτικό. Οσοι το κάνετε μην ξεχάσετε να στείλετε ένα σχόλιο εδώ προκειμένου να φτιαχτεί τη δευτέρα το πρωί μια λίστα αναμεταδοτών. Αυτή τη στιγμή έχουμε καταφέρει να δουλέψουμε ικανοποιητικά ένα σύστημα μετάδοσης απο 2 web cams ενω μέχρι τη δευτέρα ελπίζουμε οτι θα έχουμε ολοκληρώσει και ένα δεύτερο σενάριο μετάδοσης απο DV κάμερες. Προσπαθώ εδώ και μέρες να επικοινωνήσω με forthnet (με σχετική επιτυχία) και OTEnet (χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία) προκειμένου να εξασφαλίσουμε σταθερή ποιότητα upstream για το τρίωρο που θα χρειαστεί. Θα επιχειρήσω ξανά δευτέρα πρωί, αλλά αν κάποιος νομίζει οτι μπορεί να βοηθήσει ας επικοινωνήσει μαζί μας.

Advertisements
  • STAIN
  • 5 Ιανουαρίου 2008

  ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 6,ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;Π.Χ. ΜΕΣΩ ΤΟΥ YOUTUBE?ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ »ΠΕΙΡΑΜΑ» ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΥΣΙΚΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΟΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ,ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΟΛΙΟ http://WWW.STAINWORDS.BLOGSPOT.COM

 1. Το link ustream δε λειτουργεί, μήπως δεν είναι γραμμένο κάτι σωστά;

 2. To λινκ για να λειτουργήσει πρέπει να γίνεται ζωντανή μετάδοση (που δεν γίνεται αυτ΄τη στιγμή). Αν προσέξεις το λέει. Το κανάλι όμως είναι ανοιχτό. Στο youtube θα σηκωθεί αν οχι την ίδια μέρα, την επόμενη

 3. ευχαριστώ. δεν είμαι από τους εξοικειωμένους…

  • gkaratsioubanis
  • 6 Ιανουαρίου 2008

  Προστέθηκε άλλο ένα παραθυράκι στην Pangea[http://gkaratsioubanis.wordpress.com/].
  Γιώργος

 4. Ερε γελια που θα κανουμε!!!!

 5. Προσέθεσε και εμένα στη συζήτηση, Αλήθεια πρέζα, γιατί θα κάνεις γέλια;

 6. ΒΟΗΘΕΙΑ.ΣΑΣ ΕΚΛΙΠΑΡΩ ΣΑΝ ΜΑΝΑ. ΣΤΙΣ 17-2-2007 ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΙΣΟΣ ΚΟΝΔΥΛΑΚΗ 30 ΩΡΑ 17 ΚΑΙ 15 ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΤΡΟΜΕΡΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΝΕΚΡΟ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΕΝΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ 23 ΕΤΩΝ.ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟ JEEP ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ STOP ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ.ΠΕΘΑΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ. ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 2102029145 ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ. ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΕΝΟΧΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΑΔΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ.Το παραπάνω μας ήρθε με email και υπήρξε και επικοινωνία με την μητέρα του θύματος. Παρακαλούμε διαδώστε όσο μπορείτε. katagelies.gr

 7. Όλα καλά θα πάνε!

 8. Πρέζα tv,λίγο περίεργη αίσθηση του χιούμορ μου φαίνεται πως έχεις.
  Εγώ συνήθως γελάω ή κλαίω όταν βλέπω ή ακούω κάτι,εσύ πως τα καταφέρνεις να απολαμβάνεις ένα γεγονός πριν το ζήσεις;Μήπως έχεις το κληρονομικό χάρισμα;
  (Εδώ γελάς!)

 9. O «105,5 Στο Κόκκινο» θα μεταδόσει την συνέντευξη live μέσω του site του http://www.left.gr .
  Μπείτε και δείτε…!

 10. ελπίζουμε να μας δωθεί ο χώρος για να διαφωνήσουμε με το πόσο καλή συνέντευξη ήταν…
  http://www.greekalert.com/2008/01/blog-post_07.html

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: