Στιγμιότυπα απο την Διαδήλωση

Σύνταγμα - διαδήλωσηΣτιγμιότυπα απο την διαδήλωση του Συντάγματος για τα καμμένα δάση. Τα video είναι χαμηλής ανάλυσης τραβηγμένα από κινητό τηλέφωνο. Είναι απλώς μια πρώτη γεύση. Μεταξύ άλλων, συνέντευξη του politikoblog (ελπίζω να ακούγεται ο ήχος), μούντζες από τους συγκεντρωμένους, το χάπενινγκ του blog salata κ.α. Πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα απο την πρώτη διαδήλωση που οργανώθηκε μόνη της πάνω στο υπόστρωμα της τεχνολογίας, θα γράψω περισσότερα με την πρώτη ευκαιρία.

Advertisements
  • Ο ΣΥΝ για το «κίνημα των bloggers»
  • 12 Ιουλίου 2007

  (11/07/2007, από τη Συνέντευξη Τύπου του ΣΥΝ – Σχέδιο θέσεων για την Πάρνηθα, τα δάση, τους ελεύθερους χώρους και γενικότερα για την προστασία του περιβάλλοντος: http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=6793)

  Δημήτρης Ζώνιος (9,84): Άκουσα τον κ. Αλαβάνο να λέει «θέλουμε να ενισχύσουμε τέτοιες πρωτοβουλίες αναφερόμενος στο κίνημα της περασμένης Κυριακής, όπως και τον κ. Παπαγιαννάκη. Πώς προσεγγίζει πολιτικά ο ΣΥΝ αυτήν την πρωτοβουλία, αυτό το ανεξάρτητο κίνημα;

  Μιχ. Παπαγιαννάκης: Είναι προφανές ότι είναι ένα φαινόμενο αρκετά καινούργιο, και τεχνολογικά θα έλεγα, γιατί έγινε μια κινητοποίηση κυρίως διαδικτυακή και σε οριζόντια, αν θέλετε, βάση των πολιτών. Εμάς αυτό δεν μας είναι ούτε ξένο, ούτε εχθρικό. Το βρίσκουμε πάρα πολύ ενδιαφέρον και μακάρι να αναπτυχθεί. Προφανώς θεωρούμε ότι τα πολιτικά κόμματα έχουν, βάση και της θεωρίας τους και του πολιτικού τους προγράμματος, προτάσεις και συγκεκριμένες παρεμβάσεις οι οποίες δεν είναι αναγκαστικά οι ίδιες με αυτές που προκύπτουν από μια γενικευμένη αυθόρμητη ή όχι αγανάκτηση των πολιτών. Ωστόσο, η πρώτη ύλη της πολιτικής είναι η οργή και η αγανάκτηση των πολιτών. Ως εκ τούτου εμάς δεν μας είναι ούτε ξένο, ούτε εχθρικό να προσπαθήσουμε όχι, βέβαια, να το καπελώσουμε, όπως μερικοί φαντάζονται ότι μπορούν να το κάνουν και εύχομαι να μην το πετύχει κανείς τους, αλλά να το αξιοποιήσουμε στη δική μας εμπειρία. Και μακάρι να μπορέσουμε να συναντηθούμε μαζί του. Αυτή είναι η ευχή μας.

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: